Muhamed Avdić bi trebao biti zajednički kandidat za načelnika Srebrenice SDP-a, NiP-a i Naprijed

/

Muhamed Avdić bi trebao biti zajednički kandidat za načelnika Srebrenice Socijaldemokratske partije (SDP) BiH, Naroda i pravde (NiP) i stranke Naprijed, potvrđeno je za Klix.ba.

Ovu informaciju nam je potvrdio Ahmo Mehmedović (SDP), mladi političar iz Srebrenice.

Kazao je da su se predstavnici tri političke stranke složili oko davanja podrške zajedničkom probosanskom kandidatu.

“Socijaldemokratska partija BiH, Narod i pravda, Naprijed, ali i brojni lokalni predstavnici drugih političkih stranaka, dali su inicijalno zeleno svjetlo za kandidaturu Muhameda Avdića, kao bosanskohercegovačkog, građanskog, zajedničkog, srebreničkog kandidata. Tražili smo čovjeka bez oraha u džepu, obrazovanog i sposobnog, koji ne živi od politike”, rekao je Mehmedović.

Dodaje da se nada da će do izbora doći do konsenzusa te ističe da je stave da mora postojati alternativa starim politikama u Srebrenici.

Muhamed Avdić je sin uglednog srebreničkog učitelja Azema Avdića, svojevremeno direktora Osnovne škole u Srebrenici, ubijenog u genocidu.

U utrku za treći mandat ulazi i aktuelni načelnik Srebrenice Mladen Grujičić, ali ovaj put kao nezavinsi kandidat, nakon što je izgubio podršku SNSD-a.

I SNSD će imati svog kandiata te je potvrđeno da će kandidovati Miloša Vučića.

SBiH je predložila Faruka Đozića kao kandidata, a kako smo ranije pisali, SDA razmatra pružanje podrške Hamdiji Fejziću, koji je obnašao funkciju zamjenika načelnika Općine Srebrenica.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

29. godisnjica od Obnoviteljske skupštine OO SDP BiH Tešanj

Drug Nijaz Duraković, tadašnji predsjednik SK BiH - SDP...

Beskonačna rotacija: NES ZDK mijenja predsjednike?!

Nakon što je biznismen Refik Kurgaš iz Visokog, dotadašnji...

Hoće li Trojka sa strankom „Naprijed“ u Tešnju predstaviti zajedničkog kandidata za Načelnika?

Pripreme za lokalne izbore, zakazane za oktobar 2024. godine,...

Demant Stranke za BiH ZDK

U našu redakciju je pristigao demant na tekst koji...