Nogometni savez BiH odlučio: Od sljedeće godine velike promjene u bh. fudbalu!

/

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine donio je odluku o smanjenju Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Kako je objavljeno na stranici FSBiH, od sezone 2024/25 u elitnom razredu bh. fudbala igrat će deset klubova.

– Usvojen je prijedlog odluke o smanjenju broja klubova PLBIH sa 12 na 10 klubova sa početkom od takmičarske sezone 2025/2026, kao i prijedlog odluke o formiranju stalnog takmičenja pod nazivom Superkup FSBiH sa početkom od takmičarske sezone 2024/25. U okviru Superkupa FSBiH će se igrati jedna utakmica, i to između pobjednika PLBiH i osvajača Kupa BiH iz prethodne takmičarske sezone. Izvršni odbor FSBiH je na današnjoj sjednici donio odluku o povećanju broja klubova Premijer omladinske lige BiH. Od naredne takmičarske sezone, 2024/25, ova liga će umjesto 14 brojati 16 klubova – saopćeno je iz FSBiH.

Ostalo je još samo da odluku o smanjenju bh. elite potvrdi Skupština FSBiH, što bi trebala biti formalnost.

Donesena je odluka o održavanju Generalne Skupštine FSBiH koja je zakazana za 27. maj 2024. godine.

– Na današnjoj sjednici su usvojeni prijedlog Izvještaja o radu za 2023. godinu, nacrti Plana rada FSBiH za 2024. godinu, Izvještaja o izvršenju Plana prihoda i rashoda FSBiH za 2023. godinu i Plana prihoda i rashoda FSBiH za 2024. godinu. Sve aktivnosti su provedene u cilju pripreme za redovnu godišnju sjednicu Generalne Skupštine FSBiH koja će se održati 27. maja 2024. godine u Sarajevu.

Formirane su i dvije nove ženske selekcije, WU-23 i WU-15. Reprezentativnom selekcijom WU-23 će rukovoditi selektori A i WU-19 ženskih selekcija, kao i njihovi pomoćnici iz stručnih štabova. Za selektora WU-15 ženske selekcije je imenovan Dragan Jevtić. Njegovi pomoćnici su Elma Basara, Amela Kršo i Milorad Ilišković, prenosi Depo.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

U subotu II kolo IDPA lige BiH: Učestvuju i takmičari ZIGANE Tešanj

U subotu 25.05.2024. godine održat će se II kolo...

Nadina ima poruku za mlade: Zdrave navike nećete steći u kafanama i nargila barovima

Nadina Mehmedović (19) iz Tešnja velika je nada bh....

Tešanj: Emrah Šišić i Lejla Unkić ponovo okićeni medaljama

Na 23. Međunarodnom karate turniru "Novi Grad 2024" održanom...

Takmičari Karate kluba Tešanj osvojili 28 medalja

Klub borilačkih sportova "Tešanj" zabilježio je fantastičan uspjeh na...