Oduzeta opojna droga u Doboju

/

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, lišili su slobode lice inicijala M.M. sa područja grada Doboja, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršilo krivična djela „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i „Omogućavanje uživanja opojnih droga“.

Prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka policijski službenici su izvršili kontrolu putničkog automobila marke “Renault” koje je bilo zaustavljeno na jednom igralištu na području grada Doboja. U navedenom vozilu na mjestu vozača nalazilo se lice inicijala M.M. kod koga je pronađena i oduzeta jedna vrećica sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu ukupne težine od 23,1 grama i jedna vrećica sa sadržajem zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu ukupne težine od 4 grama. Na mjestu suvozača u navedenom vozilu nalazilo se lice inicijala N.V. sa područja grada Doboja kod koga je pronađena i oduzeta jedna vrećica sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu ukupne težine od 5,5 grama.
Nakon dokumentovanja predmeta protiv lica M.M. Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biće dostavljen izvještaj o izvršenim krivičnim djelima, a licu inicijala N.V. je izdat prekršajni nalog u skaldu sa članom 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Tešanj: Iz kamiona ukradeno gorivo

Prema informacijama MUP-a ZDK, u toku noći 22/23.05.2024. godine,...

Teslić: Prilikom pretresa pronađena opojna droga, jedno lice lišeno slobode

Policijski službenici Policijske stanice Teslić, 22.05.2024. godine, lišili su...

U teškoj saobraćajnoj nesreći kod Gradačca poginuo pješak

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila kod Gradačca u...

Maglaj: Prevarom na internetu ženi ukraden novac

Kako je saopćeno iz MUP ZDK, u službene prostorije...