Prvi domaći sladoled proizveden u BiH na Sajmu gospodarstva u Mostaru: Magic Ice i YimoR donose transformaciju u prehrambenu industriju

/

Međunarodni Sajam gospodarstva u Mostaru već godinama potvrđuje svoj status kao vodeća poslovna manifestacija u regiji. Pored dosadašnjih učesnika sajma, po prvi put se pojavljuju kompanije YimoR sa tvornicom sladoleda Magic Ice, koje će unijeti posebnu dozu svježine na Mostarski sajam. Ovaj događaj predstavlja prekretnicu ne samo za ove kompanije, već i za regionalnu prehrambenu industriju u cjelini. Magic Ice je prva tvornica sladoleda u Bosni i Hercegovini koja je započela s prvom proizvodnjom 2023. godine, temeljeći svoje poslovanje na filozofiji stvaranja najkvalitetnijeg sladoleda po pristupačnim cijenama, pripremljenog prema najvišim svjetskim standardima kvalitete i originalnoj recepturi visoke kvalitete. Sladoled je stigao na tržište početkom drugog mjeseca, a pozitivne reakcije zadovoljnih kupaca potvrđuju uspjeh njihove namjere. Posjetitelji će imati priliku isprobati Magic Ice sladoled – prvi domaći sladoled proizveden u BiH, što predstavlja važan korak naprijed za lokalnu ekonomiju.

Zlatko Oršolić, direktor kompanije YimoR, s ponosom ističe veliku čast sudjelovanja na ovako značajnom sajmu, te najavljuje da su slične aktivnosti sigurno u planu i za budućnost. Osim toga, sudjelovanje kompanije YimoR i MAGIC ICE na Sajmu gospodarstva u Mostaru predstavlja priliku za umrežavanje s drugim poslovnim subjektima i razmjenu iskustava, te potvrđuje njihovu predanost razvoju lokalne zajednice i podupiranju inicijativa koje doprinose ekonomskom rastu.

Ovo je tek početak dugoročne strategije Magic Ice-a i YimoR-a, čija je vizija transformirati regionalno tržište sladoleda i postati sinonim za kvalitetu i inovaciju u industriji.

Na više od 1000 prodajnih mjesta u BiH kao i u  nekim državama Regiona možete pronaći Magic Ice sladolede.

Dostupni su u svim maloprodajnim objektima YimoR-a i MEGA Diskonta, kao i u svim velikim nacionalnim i regionalnim maloprodajnim lancima poput Namex-a, Tropic-a, Đurić MBB, FIS-a, Zvorničanke, Best-a, Fructe-Korta i uskoro i u lancu ROBOT  kao i kod ostalih naših poslovnih partnera koji su prepoznali kvalitetu i ujedno dali podršku domaćoj proizvodnji.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Ugostitelji na Jadranu imaju velika očekivanja od nove sezone, ali su stari problemi ostali

Ugostitelji u Hrvatskoj puno očekuju od proljetne i ljetne...

Skromno: Gdje će radnička klasa za 1. maj, ima li novca za roštilj

Statistika kaže da je prosječna neto plaća u Bosni...

Na ljetovanje ove godine će samo rijetki: Za sedam dana boravka u Neumu potrebno 1.120 KM

Za veliki dio bh. građana odlazak na more i...

2.000 radnika radi na 8 dionica: Gradnja koridora u punom zamahu

Na izgradnji Koridora 5C trenutno je aktivno osam gradilišta,...