Zatečena 84 radnika na crno, kazne gotovo 350.000 KM

/

Poreski inspektori su u FBiH otkrili 84 neprijavljena radnika, zapečatili 10 objekata i izrekli novčane kazne od 349.500 KM, a dvije kontrole su završili uz asistenciju policije.

U jučerašnjim kontrolama otkrivena su četiri objekta koja su obavljala djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa, tri poreska obveznika koja nisu imala instalisan fiskalni uređaj i 56 poreskih obveznika koji nisu evidentirali promet posredstvom fiskalnog uređaja.

U dva slučaja inspekcijski nadzori su završeni uz asistenciju pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, saopšteno je iz Poreske uprave FBiH, prenosi Srna.

Ovim akcijama bili su obuhvaćeni poreski obveznici koji obavljaju građevinsku, ugostiteljsku, trgovinsku, pekarsku i druge uslužne djelatnosti. Izvršena su ukupno 284 nadzora i izdati 93 prekršajna naloga.

Izvor: nezavisne.com

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Firma SAJO PLAST prijatelj Mješovite srednje škole Tešanj

U realizaciji projekta " Jedan privrednik, jedna učionica" sudjelovala...

Maglaj: Završeno uređenje desne obale rijeke Bosne

Kako je saopćeno iz općine Maglaj uspješno je završeno...

Doboj Jug: Realizacija infrastrukturnih projekata

U ulici Brezik na području općine Doboj Jug, aktivni...

ADIL HALILOVIĆ IMENOVAN U PREDSJEDNIŠTVO SNAGE NARODA BIH

Adil Halilović društveno-politički aktivista i odnedavno predsjednik OO SNAGA...