Beskonačna rotacija: NES ZDK mijenja predsjednike?!

/

Nakon što je biznismen Refik Kurgaš iz Visokog, dotadašnji predsjednik Kantonalnog odbora A-SDA (NES) Ze-do kantona, 2017. godine uhapšen i kasnije optužen za bludne radnje, naslijedio ga je Ramo Isak, koji je rukovodio ovim odborom do 2023. godine.

Nakon razlaza Isaka sa NES-om, kantonalni odbor je preuzeo Aldin Bjelić iz Olova, koji je nedavno smijenjen. Trenutno, na čelu odbora NES-a za ZDK nalazi se Fahir Solo iz Tešnja.

Članovi i kadrovi masovno napuštaju NES u Ze-do kantonu. Cijeli općinski odbori u Zenici, Visokom, Kaknju, Zavidovićima, Brezi, Maglaju, i Doboj Jugu prešli su ili u političku stranku SNAGA NARODA ili, kao što je to slučaj u Visokom, djelom u SNAGU NARODA, djelom u Demokratsku frontu (DF).

NES već godinama ima probleme sa kadrovima opterećenim raznim aferama. Osim gore spomenutog Kurgaša, tu su i nekadašnji generalni sekretar Admir Hadžipašić, Agan Bunjić i Hajrudin Halilović iz Bužima, te zamjenik predsjednika NES-a Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Starog Grada, i Anel Kljak koji se spominje u aferi “TITO I DINO”, odnosno pranja novca stečenog od narko kartela, tačnije kokaina.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Podijeljeni interesi: SDA u Općoj bolnici Tešanj osujetila kadrovsko rješenja stranke NAPRIJED

Na nedavnoj sjednici Upravnog odbora JU Opće Bolnice Tešanj,...

Andrej Kajić je HDS-ov kandidat za načelnika Žepča

Općinski odbor Hrvatskog demokratskog saveza izabrao je Andreja Kajića...

29. godisnjica od Obnoviteljske skupštine OO SDP BiH Tešanj

Drug Nijaz Duraković, tadašnji predsjednik SK BiH - SDP...

Hoće li Trojka sa strankom „Naprijed“ u Tešnju predstaviti zajedničkog kandidata za Načelnika?

Pripreme za lokalne izbore, zakazane za oktobar 2024. godine,...