U martu najviše porasle cijene alkoholnih pića i duhana

/

Potrošačke cijene u FBiH u martu porasle su u prosjeku za 0,2 posto u odnosu na prethodni mjesec, a najviše alkoholnih pića i duhana za 1,6 posto, saopšteno je iz Federalnog zavoda za statistiku.

Porasle su cijene za zdravstvo za 0,9 posto, prevoz i ostala dobra i usluge za po 0,6 posto, namještaj, kućanski uređaji i redovno održavanje kuće za 0,5 posto, odjeća i obuća i rekreacija i kultura za po 0,4 posto i obrazovanje, restorani i hoteli za po 0,2 posto.

Cijene stanovanja, vode, električne energije, gasa i drugih energenata pale su za 0,4 posto, kao i hrana i bezalkoholna pića za 0,1 posto, navedeno je u saopštenju federalnog Zavoda za statistiku.

U području komunikacije u prosjeku cijene se nisu mijenjale.

U martu u odnosu na isti mjesec 2023. godine, cijene su porasle za 0,9 posto, što je godišnja inflacija, naveli su iz Zavoda.

Izvor: Akta

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Penzioneri prave spisak zahtjeva koji ide Vladi FBiH, dodali su tri nova

Skupština Saveza udruženja penzionera Zeničko-dobojskog kantona dopunila je, na...

Na sunce ćemo još pričekati: Kakvo vrijeme nas očekuje početkom sedmice

Kišoviti i oblačni dani nastavit će se širom Bosne...

FUP spriječio samoubistvo maloljetnika u Olovu: Najavio ga na društvenim mrežama, Interpol im dojavio

Policijski službenici Odsjeka za borbu protiv kompjuterskog kriminala Federalne...