Andrej Kajić je HDS-ov kandidat za načelnika Žepča

/

Općinski odbor Hrvatskog demokratskog saveza izabrao je Andreja Kajića za kandidata za načelnika Općine Žepče koji će, najvjerovatnije, bitku za prvog čovjeka voditi sa Matom Zovkom (HDZ).

Dojučerašnje stranačke kolege na predstojećim izborima najvjerovatnije će postati jedan drugom najveći suparnici. Na konstituirajućoj sjednici Općinskog odbora HDS-a Žepče Andrej Kajić je izabran za predsjednika, a ujedno i za kandidata za načelnika Općine Žepče za što je dobio jednoglasnu odluku.

Na sjednici su osim Kajića za predsjednika, izabrani i dopredsjednici i to Valentina Trogrlić, Robert Bošnjak i Nikola Spajić.

“Glavni tajnik je Damir Jukić te rizničar Irena Jukić. Ostali članovi OO HDS-a Žepče su: Antonio Šimunović, Goran Tadić, Tijana Galić, Antun Perić, Slaven Perković, Valentina Sinanović, Tomislav Jozinović, Vedran Lovrić, Perica Perić, Mario Kajić, Suzana Papić Širić, Branimir Birčić, Goran Garić, Ivan Tomić, Mirko Džambo i Željko Šumić”, kazali su iz OO HDS Žepče.

Kandidat za načelnika Žepča Andrej Kajić je diplomirani ekonomista i uspješni žepački privrednik, rođen je 1987. godine, oženjen je i otac četvoro djece. Radni vijek je proveo kao menadžer u privredi, obavljao je funkciju ministra finansija u Vladi ZDK od 2014. do 2018. godine te funkciju zastupnika od 2018. do 2022. godine.

Izvor: Klix

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Poznati nosioci lista političkih stranaka za lokalne izbore u Tešnju

Kako se približavaju rokovi za predaju lista tako i...

SNAGA NARODA Tešanj raste: Mladi Omer Unkić novo pojačanje stranke

SNAGA NARODA  Tešanj s ponosom objavljuje da je mladi...

ADIL HALILOVIĆ IMENOVAN U PREDSJEDNIŠTVO SNAGE NARODA BIH

Adil Halilović društveno-politički aktivista i odnedavno predsjednik OO SNAGA...

Promjene na čelu stranaka: Amil Buljubašić umjesto Idhama Kruške predsjednik OO Naša stranka Tešanj

Dosadašnji predsjednik OO NAŠA STRANKA Tešanj Idham Kruško je...