Za izgradnju cesta odobreno 22 miliona maraka

/

Vlada Federacije BiH usvojila je na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija i Odluku o Programu utroška sredstava Kapitalnih transfera drugim nivoima vlasti i fondovima – Transfer za izgradnju autocesta, brzih cesta, magistralnih i drugih cesta u iznosu od 22.000.000 KM. Korisnici transfera su kantoni, gradovi, općine i fondovi (kantonalne direkcije/uprave za ceste) u Federaciji BiH, a svrha predmetnog transfera je poboljšanje cestovne infrastrukture i sigurnosti u cestovnom prometu regionalnih, lokalnih cesta, te gradskih i općinskih ulica.

Dio ovih sredstava se nalazi na posebnom računu za upravljanje razvojnim sredstvima za implementaciju sredstava namijenjenih za finansiranje kapitalnih infrastrukturnih projekata u okviru Jedinstvenog računa, a ostatak potrebnih sredstava će se osiguravati sukcesivno u skladu sa potrebama za realizaciju projekata.

Raspodjela sredstava vršit će se na osnovu provedenog javnog poziva, a bit će dodjeljena korisnicima sredstava u skladu sa odobrenim projektima, a na temelju podnesenih zahtjeva na javni poziv koji će raspisati Federalno ministarstvo prometa i komunikacija.

Javni poziv za dodjelu ovih sredstava objavit će se na službenoj web stranici Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, te najmanje u dva dnevna lista velikog tiraža.

Izvor: Akta

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Banke u BiH za tri mjeseca zaradile 230 miliona KM

Banke u Federaciji BiH su u prvom kvartalu ove...

Penzioneri dali rok Vladi FBiH: Navedeni ključni zahtjevi

Na adresu federalnog premijera Nermina Nikšića i ministra za...

Godišnjica masakra na Tuzlanskoj kapiji

Na današnji dan 1995. godine, srpske agresorske snage s...

Rijetko koja općina u BiH bilježi veći broj živorođenih od broja umrlih

Akademija nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine (ANUBiH), Odjeljenje...