Elma Sijerčić, direktorica HSS fondacije bila je gost ZOS radija

/

Danas je u Tešnju održana radionica na temu : “Retorička virtuoznost: Savjeti i trikovi za učinkovit i uvjerljiv javni govor”.

Cilj ovog seminara je osvijestiti buduće profesionalne političare/ke o važnosti javnog nastupa te im pružiti savjete i trikove kako bi postali bolji govornici/e.

Kroz interaktivne radionice i praktične vježbe, polaznici će naučiti kako strukturirati govor, koristiti efikasne retoričke tehnike, upravljati tokom govora te izgraditi samopouzdanje pred publikom. Tokom seminara će učesnici shvatiti važnost i ključnost pripreme, formuliranja i strukturiranja svog govora kako bi na najbolji način prenijeli poruku publici.

Također, jedan od dijelova seminara će biti važnost ličnog nastupa i govora tijela tokom govora s ciljem uspješnog prenošenja poruke. Na kraju seminara, očekuje se da će polaznici biti sposobni iznijeti svoje ideje s jasnoćom, uvjerljivošću i profesionalnošću, što će im pomoći u postizanju uspjeha u javnom i političkom životu. Kroz ovaj seminar, naša fondacija nastavlja da jača kompetencije mladih, ovoga puta sa područja Tešnja kroz saradnju sa lokalnom zajednicom.

Jedan od predavača bila je i Elma Sijerčić, direktorica HSS fondacije. Emisiju je vodio novinar Hajrudin Redžović

Elma Sijerčić, direktorica HSS fondacije

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Firma SeCom Jelah prijatelj Mješovite srednje škole Tešanj

Firma SeCom Jelah je pružila podršku Mješovitoj srednjoj školi...

Tešanj: Tokom vikenda dvije intvencije vatrogasaca

U protekla 72 sata, Profesionalna vatrogasna jedinica (PVJ) Tešanj...

Tura “No Limit!” – Biciklistička avantura od Minhena do Tešnja

Sedmorica članova biciklističkog tima, Ikre Minhen, krenuli su danas...

Sabahudin Sinanović: Ponos BiH i humanitarac godine

Sabahudin Sinanović dobio nagradu Ponos BiH u kategoriji “humanist”. Večernjakov...