Na vrelu Bune danas Centralni program 49. izdanja manifestacije “Dani mevluda i zikra”

/

Centralni program 49. izdanja manifestacije “Dani mevluda i zikra”, tradicionalni mevlud na vrelu Bune u Blagajskoj tekiji, bit će održan danas s početkom u 11 sati.

Mevlud i zikr će proučiti imami, derviši i šejhovi.

Na početku programa, vjernicima iz svih krajeva Bosne i Hercegovine i inostranstva, dobrodošlicu će uputiti mostarski muftija dr. Salem-ef. Dedović.

Ovogodišnja manifestacija ima naglašen akcenat afirmacije moralno-etičkih načela islama i njihovog univerzalnog značenja.

Na kraju programa planirano je obraćanje prof. dr. Mehmeda Gormeza bivšeg reisa (predsjednika Predsjedništva za vjerska pitanja) Republike Turske.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Više od 50 posto ispitane djece u BiH doživjelo neprijatnosti na internetu

Prema istraživanju Vijeća Evrope, svaki peti maloljetnik doživio je...

Usvojene važne izmjene Zakona o PIO – pročitajte šta se mijenja

Zastupnici u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine...

Nova nada za zdravstveni sistem: BiH se pridružuje programu EU4Health

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine podržalo je inicijativu Ministarstva civilnih...