Firma Mann + Hummel Tešanj prijatelj Mješovite srednje škole

/

U realizaciji našeg projekta ” Jedan privrednik , jedna učionica ” učestvovala je firma Mann + Hummel i donirala stolariju za školski hodnik. Donirana stolarija je ugrađena, sada učenici imaju ljepši i ugodniji boravak u školi.

U industrijskoj zoni Bukva-Vila, Tešanj nalazi se firma Mann+Hummel .

Mann+Hummel je brend koji stvara proizvode za globalno tržište: sa preko 20 000 uposlenika na više od 80 lokacija, firma se etablirala kao vodeći proizvođač elemenata za filtriranje motora sa unutrašnjim sagorijevanjem. Implementacijom M+H standarda na svakoj pojedinačnoj lokaciji njemački kvalitet je postao dostupan svakom kutku svijeta, a na prostoru Balkana predvodnik je upravo Mann+Hummel u Bosni i Hercegovini, koji je prisutan u domaćoj industriji još od davne 1974. godine. Lokalna dobro organizovana i kompetentna radna snaga je dovela do kvalitetnog poslovanja i velikih investicija u proizvodnju, što je prikazano novootvorenim logističkim centrom od pet hiljada kvadratnih metara u koji je uloženo četiri miliona eura. Najveći logistički centar u BiH je omogućio konsolidaciju skladišnog prostora i više produkcije unutar fabrike, koja sada preuzima zadatke koji su se prije obavljali u Španiji i Češkoj Republici. Ono što izdvaja ovaj prostor je napredna tehnologija u upotrebi: industrijske dizalice se kreću gotovo autonomno kroz prostor uz pomoć algoritama za interno mapiranje i skladištenje, na tlu koje je nivelirano tako da se mogu popeti na strmoglavih 13,5 metara uz odstupanje do milimetar od okomice.

MHBA zapošljava preko 700 radnika, i veliki dio njih se može vidjeti u fabrici, gdje se može pratiti proces manufakture jednog filtera od savijanja papira do finalnog sklapanja. Na lokalnom nivou, najbolja reklama je kompetitivno radno mjesto, sa projektima dualnog obrazovanja i stipendiranja koji dovode radnike iz svih krajeva BiH. MHBA spada u 100 najvećih izvoznika u BiH, izvozi 97% svojih proizvoda, i prvoplasirana je u svojoj djelatnosti. S druge strane, na globalnom nivou, možda je najbolja reklama osjećaj koji gost u obilasku dobije kada mu radnici daju kompletirani filter na kojem piše „Made in Bosnia & Herzegovina“, znajući da se taj filter nalazi u svakom Ford Tranzitu na svijetu.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Budući doktor i sadašnji lider: Upoznajte Safeta Hopića

Rođen 1995. godine u Tešnju, Safet Hopić je pravi...

Okupljanje udruženja ABNOR-a : Ministar Sirovica dodijelio priznanje najstarijem borcu

Danas je u Tešnju održano okupljanje članova udruženja antifašističkih...

Svečano otvorena nova sala za sastanke JP Rad Tešanj

Danas, povodom zvaničnog otvaranja naše nove sale za sastanke...

Promjene na čelu stranka: Edin Mahmutović umjesto Fahira Sole predsjednik OO NES (ASDA) TEŠANJ

Dosadašnji dugogodišnji predsjednik OO NES (ASDA) Tešanj Fahir Solo...