Doboj Jug: Potpisani ugovori za općinske stipendije

/

Danas su u Sali vijeća Općine Doboj Jug uz prisustvo studenata i njihovih roditelja, Općinski načelnik Mirnes Tukić i pomoćnik načelnika Edin Hrvić i ispred Službe Sabina Nalić potpisali ugovore o isplati općinskih stipendija i to za 29 studenata, a kao pomoć nadarenim učenicima srednjeg obrazovanja potpisani su ugovori sa njih 8 i takođe 4 ugovora za učenike slabog imovnog stanja.

Nastavak je to kontinuirane podrške našim studentima i učenicima sredstvima iz Budžeta Općine Doboj Jug na način da svi studenti koji ispunjavaju formalne uvjete i dobiju stipendiju od Općine Doboj Jug, a koja je ove godine povećana kako za studente prvih godina tako i za studente na višim studijskim godinama.

Usvajanjem posljednjeg Rebalansa Budžeta obezbjeđena su dodatna sredstva za ove svrhe, u iznosu od 45.320,00 KM, koja su veća od prvobitno planiranih u Budžetu za 2024. godinu.

Prethodno je sa Ministarstvom za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona ugovore o stipendiranju potpisalo 37 studenata sa područja općine Doboj Jug, a sve za studijsku 2023/2024. godinu.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Nejla Tukić – učenica generacije 2023/24 u OŠ ” Mustafa Mulić” Šije

Nejla Tukić je rođena 28.09.2009. godine u Tešnju. Kroz...

Nove knjige Huseina Galijaševića – prilog tešanjskoj historiji

Iz štampe su izašle dvije knjige Huseina Galijaševića, „Domovnice...

Učenik generacije u OŠ “1.mart” Jelah za školsku 2023/2024.godinu – Haris Hatkić

Kako je objavljeno na službenim stranicama osnovne škole "1.mart"...

Dr. Omer Bedak za ZOS radio: Zdravstvo je uvijek aktuelna tema

Gost ZOS radija bio je mr. sc. med. Omera...