Doboj Jug: Realizacija infrastrukturnih projekata

/

U ulici Brezik na području općine Doboj Jug, aktivni su radovi na implementaciji projekta primarnih kolektora za prikupljanje otpadnih voda. Ovaj značajan projekt otvara mogućnost za priključenje 42 domaćinstva na sistem za prikupljanje otpadnih voda, čime se unapređuje infrastruktura i poboljšava kvaliteta života u ovom području.

Općinski načelnik Mirnes Tukić i ministar u Vladi Zeničko-dobojskog kantona, Jasmin Čajić iz Ministarstva za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, nedavno su posjetili lokaciju gdje se izvode radovi. Izrazili su svoje zadovoljstvo napretkom radova, što je važan korak u ostvarivanju ciljeva vezanih za infrastrukturni razvoj i zaštitu okoliša.

Ukupno će biti izgrađeno 760 metara kolektora, čija je vrijednost procijenjena na oko 150.000,00 KM. Sredstva za realizaciju ovog projekta osigurala su Ministarstvo za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, kao i Fond za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine. Ovaj angažman pokazuje predanost vlade u unapređenju infrastrukture i zaštiti okoliša, čime se osigurava bolji standard i kvalitet života za lokalno stanovništvo.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Nejla Tukić – učenica generacije 2023/24 u OŠ ” Mustafa Mulić” Šije

Nejla Tukić je rođena 28.09.2009. godine u Tešnju. Kroz...

Nove knjige Huseina Galijaševića – prilog tešanjskoj historiji

Iz štampe su izašle dvije knjige Huseina Galijaševića, „Domovnice...

Učenik generacije u OŠ “1.mart” Jelah za školsku 2023/2024.godinu – Haris Hatkić

Kako je objavljeno na službenim stranicama osnovne škole "1.mart"...

Dr. Omer Bedak za ZOS radio: Zdravstvo je uvijek aktuelna tema

Gost ZOS radija bio je mr. sc. med. Omera...