Teslić: Prilikom pretresa pronađena opojna droga, jedno lice lišeno slobode

/

Policijski službenici Policijske stanice Teslić, 22.05.2024. godine, lišili su slobode lice inicijala D.D. iz Teslića, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Operativnim radom na terenu policijski službenici su uočili i kontrolisali vozilo kojim je upravljalo lice inicijala D.D. iz Teslića, prilikom čega su kod istog uočeni predmeti koji po svom izgledu asociraju na opojnu drogu.

Isti dan na osnovu Naredbe Osnovnog suda u Tesliću izvršen je pretres lica inicijala D.D., kao i vozila i objekata koje isti koristi, prilikom čega je pronađeno i oduzeto:  jedan paket sa sadržajem zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „marihuana“ ukupne težine od 1080 grama,  jedan paketić sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „amfetamin spid“ ukupne težine od 1,6 grama i jedna digitalna vaga.

Navedeno lice će danas uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Tešanj: Iz radne mašine u Vukovu ukradeno 200 litara goriva

Dana 17.06.2024. godine u 14,35 sati putem telefona dežurnom...

Pucnjava za Bajram ugrozila živote porodice s djetetom od sedam godina

U Bihaću se dogodio incident koji je mogao završiti...

Doboj: Tešanjak uhapšen zbog vožnje pod uticajem droge

Kako je saopćeno iz PU Doboj, policijski službenici Policijske...

Iz Centra za socijalni rad Tešanj ukraden televizor

Kako je saopćeno iz MUP ZDK, u prostorije Policijske...