Poznati nosioci lista političkih stranaka za lokalne izbore u Tešnju

/

Kako se približavaju rokovi za predaju lista tako i stranke u Tešnju polako izlaze sa imenima za nosioce lista.

Sasvim izvjesno je da će SDA listu za Općinsko vijeće Tešanj predvoditi aktuelni predsjedavajući vijeća Amir Kurtić. Iako je bilo “šuškanja” da bi listu SDA mogao predvoditi Adnan Lihić, to je defininitvo razriješeno kada je isti odbio da uđe u stranačku kadrovsku komisiju jer mu nije ponuđeno mjesto, a nije ni predviđeno mjesto predsjednika komisije.

Već je izvjesno da je kandidat SDA za načelnika Suad Huskić, iako je unutar SDA Tešanj bilo i drugih i drugačijih razmišljanja zbog Huskićeva već ranija tri mandata na mjestu općinskog načelnika i ovim bi išao u četvrti mandat.

Naša stranka će ići sa provjerenim kandidatom, istaknutim društvenim aktivistom Amilom Buljubašićem, NES će po treći put imati za nosioca liste istu osobu a to je Fahir Solo, koji je ujedno i predsjednik kantonalnog odbora ove stranke u Zeničko-dobojskom kantonu.

NAPRIJED nova politička stranka će imati za nosioca vrlo vjerovatno Adisa Bekrića koji je i predsjednik ove stranke u Tešnju, dok će SNAGA NARODA kako stvari stoje izaći sa preduzetnikom Damiomr Numićem, vlasnikom brzorastuće kompanije Green-light.

Stranku za BiH predvodi, kao i u ranijem periodu, Hasan Handžić, dok je oko BPS-a i NIP još uvijek nepoznanica.

SDP kao vodeća opozociona partija će imati kandidata za načelnika Danijela Pašića, a za nosioca liste još uvijek se provode unutarstranačke procedure.

U svakom slučaju očekuje nas burna kampanja u predstojećem periodu.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Nejla Tukić – učenica generacije 2023/24 u OŠ ” Mustafa Mulić” Šije

Nejla Tukić je rođena 28.09.2009. godine u Tešnju. Kroz...

Nove knjige Huseina Galijaševića – prilog tešanjskoj historiji

Iz štampe su izašle dvije knjige Huseina Galijaševića, „Domovnice...

Učenik generacije u OŠ “1.mart” Jelah za školsku 2023/2024.godinu – Haris Hatkić

Kako je objavljeno na službenim stranicama osnovne škole "1.mart"...

Dr. Omer Bedak za ZOS radio: Zdravstvo je uvijek aktuelna tema

Gost ZOS radija bio je mr. sc. med. Omera...