Doboj: Lišena slobode dva lica iz Tešnja zbog izvršena tri krivična djela

/

Policijski službenici Policijske uprave Doboj, lišili su slobode lice sa područja Tešnja, FBiH, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo „Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“ i „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i još jedno lice sa područja Tešnja, FBiH, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“.

Prilikom kontrole u saobraćaju putničkog automobila „Renault”, kojim je upravljalo lice iz Tešnja., policijski službenici su pronašli i oduzeli dva paketića sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „spid“ i hladno oružje – nož. Prilikom lišenja slobode navedenog lica isto je pružalo aktivni otpor, pri čemu je jedan policijski službenik zadobio tjelesne povrede.

Foto: PU Doboj

Tokom obezbjeđenja lica mjesta događaja, lice iz Tešnja je upravljalo neregistrovanim motociklom i oglušilo se na naređenje policijskog službenika naglo startujući motociklom, prilikom čega je jedan policijski službenik zadobio tjelesne povrede i nastala je materijalna šteta na službenom vozilu.

Po kompletiranju i dokumentovanju predmeta protiv navedenih lica Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biće dostavljeni izvještaji o izvršenim krivičnim djelima.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Vozač povrijeđen nakon slijetanja vozila s ceste kod Zenice

Jedna osoba je povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se...

Tragedija u BiH: Utopio se maloljetnik

U utorak 18. juna, u Jablaničkom jezeru utopio se...

Tešanj: Iz radne mašine u Vukovu ukradeno 200 litara goriva

Dana 17.06.2024. godine u 14,35 sati putem telefona dežurnom...

Pucnjava za Bajram ugrozila živote porodice s djetetom od sedam godina

U Bihaću se dogodio incident koji je mogao završiti...