Zanimljivo istraživanje: Mladi su najsretniji u Litvaniji, a evo na kojem mjestu je Bosna i Hercegovina

/

Litvanija je zemlja u kojoj su mladi ispod 30 godina najsretniji na svijetu, na drugom mjestu su mladi Izraela, a na visokom trećem – omladina Srbije. 

Bosna i Hercegovina je tek na 33. mjestu.

Na oficijelnoj stranici World Happines Report objavljeni su rezultati istraživanja zadovoljstva mladih životom u njihovim državama. Interesantno je da je susjedna Srbija zauzela visoko treće mjesto, dok je Bosna i Hercegovina trideset mjesta poslije.

”Naše mjerenje subjektivnog blagostanja se oslanja na tri glavna indikatora: životne procjene, pozitivnih i negativnih emocija. Naša rang lista sreće se zasniva na mjerenju kvaliteta života ljudi.”, stoji u izvještaju.

Iako se, sa sigurnošću, ovakvi podaci ne mogu potvrditi niti dokazati, zanimljivo je posmatrati kako su rangirane zemlje regiona, piše Tuzlanski.ba.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Evo koliko koštaju najskuplji stan i kuća u BiH, ali i gdje su najjeftiniji stanovi na Balkanu!

Potražnja za nekretninama u Bosni i Hercegovini stalno raste,...

Četrdeset zaposlenika UIO palo na ispitu općeg znanja, neki su premješteni na niže pozicije

Četrdeset od 127 radnika Uprave za indirektno oporezivanje Bosne...

Vlada FBiH izdvojila 533.000 KM za podršku domaćinstvima pogođenim poplavama

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, svjesno izazova s...

Slijedi li kolaps energetskog sistema u Federaciji BiH?

 Energetski sistem u Federaciji BiH je u velikim problemima,...