Zanimljivo istraživanje: Mladi su najsretniji u Litvaniji, a evo na kojem mjestu je Bosna i Hercegovina

/

Litvanija je zemlja u kojoj su mladi ispod 30 godina najsretniji na svijetu, na drugom mjestu su mladi Izraela, a na visokom trećem – omladina Srbije. 

Bosna i Hercegovina je tek na 33. mjestu.

Na oficijelnoj stranici World Happines Report objavljeni su rezultati istraživanja zadovoljstva mladih životom u njihovim državama. Interesantno je da je susjedna Srbija zauzela visoko treće mjesto, dok je Bosna i Hercegovina trideset mjesta poslije.

”Naše mjerenje subjektivnog blagostanja se oslanja na tri glavna indikatora: životne procjene, pozitivnih i negativnih emocija. Naša rang lista sreće se zasniva na mjerenju kvaliteta života ljudi.”, stoji u izvještaju.

Iako se, sa sigurnošću, ovakvi podaci ne mogu potvrditi niti dokazati, zanimljivo je posmatrati kako su rangirane zemlje regiona, piše Tuzlanski.ba.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Neradna nedjelja: Krši li se njenim uvođenjem Ustav

Javna rasprava o Prijedlogu zakona o unutrašnjoj trgovini je...

Za rad u komisijama pojedini u Vladi FBiH za godinu naplatili i do 30 hiljada KM

Pojedinim zaposlenicama Federalnog ministarstva prostornog uređenja je u toku...

Kako će biti utrošeno odobrenih 120.000 KM za rad penzionerskih saveza u FBiH?

Za finanasiranje rada penzionerskih udruženja u Federaciji BiH iz...

Za “Marš mira” do sada prijavljeno oko 1.400 osoba: U koloni će biti veliki broj mladih ljudi

Do sada je oko 1.400 osoba prijavljeno za ovogodišnji...