Lejla Himzić , učenica generacije Mješovite srednje škole Tešanj

/

Na osnovu Pravilnika o utvrđivanju kriterija i načina izbora učenika generacije, Nastavničko vijeće Mješovite srednje škole Tešanj je na sjednici proglasilo Lejlu Himzić učenicom generacije 2020/2024. godine .

U konkurenciji za titulu učenika/ce generacije bile su sljedeće učenice: Lejla Himzić, Dženana Ogrić, Dženeta Mudrov i Amela Saltagić.

Učenica generacije Lejla Himzić rođena je 16. 07. 2005. godine u Tešnju. Završila je Osnovnu školu ”1. mart” u Jelahu , kao i Osnovnu muzičku školu ” Amadeus ” .

Godine 2020., upisuje Mješovitu srednju školu, zanimanje Tehničar drumskog saobraćaja. Uz odličan uspjeh ( 5, 00) i primjerno vladanje, kroz cijelo srednjoškolsko obrazovanje aktivno je učestvovala na školskim i kantonalnim takmičenjima na kojima je ostvarila zapažene rezultate.

Lejla od svoje sedme godine trenira različite sportove: ples, karate, gimnastiku i rukomet. Ipak, najuspješnija je u rukometu, dvije godine je na Rukometnom turniru proglašavana za golmana turnira. Izabrana je za najuspješniju sportistkinju općine Tešanj 2022. godine . Prošla je obuku za planiranje i upravljanje projektima, a učestvovala je i u realizaciji vrlo uspješnog projekta Girls Advance Lab.

Također, kroz realizaciju različitih projekata bori se za rodnu ravnopravnost u sportu. Predsjednica je Vijeća učenika u našoj školi , bila je inicijator mnogih zanimljivih i kreativnih aktivnosti, radionica i humanitarnih akcija. Lejla je dvije godine učestvovala na Festivalu mira , na kojem je dostojanstveno predstavila svoj grad i školu. Njen hobi je i radioamaterstvo.

Dobitnica je mnogobrojnih priznanja i nagrada iz različitih oblasti. Planira upisati saobraćajni fakultet i u budućnosti raditi ono što voli.

Lejla će u sjećanju profesora i školskih kolega ostati upamćena kao uzorna učenica i svestrana ličnost, spremna da u svakom trenutku pomogne drugima. Ona je oličenje lijepog ponašanja i dobrog prijatelja.

Lejli i njenim roditeljima upućujemo iskrene čestitke.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Narcis Halilović predsjednik Bosanskog pozorišta Tešanj: U kulturu se jako malo ulaže

Gost našeg podcasta bio je Narcis Halilović, koji je...

MANN+HUMMEL pruža podršku mladim talentima: Ponosni smo što podržavamo obrazovanje

U MANN+HUMMEL BA vjerujemo da je obrazovanje temelj uspješne...

Tešanj: Pronađeno i uklonjeno neeksplodirano ubojno sredstvo

Kako je saopćeno iz Civilne zaštite općine Tešanj Operativni...

Nejla Tukić – učenica generacije 2023/24 u OŠ ” Mustafa Mulić” Šije

Nejla Tukić je rođena 28.09.2009. godine u Tešnju. Kroz...