Odgovor na pitanje građana: Šta se čini u Doboj Jugu na zaštiti izvorišta pitke vode

/

U našu redakciju je pristiglo pitanje stanovnice općine Doboj Jug, koju je zanimalo da li će se išta učiniti na zašiti izvorišta vode u ovoj općini.

Odgovor smo potražili u općini Doboj Jug i saznali id Općinskog načelnika da ova institucija ima u cilju otkup kompletnog zemljišta, sa desne strane rijeke Usore kao I uz rijeku Bosnu gdje su izvorišta pitke vode, također na ovom području bi se uredile i šetališne staze.

Ovaj cilj je proistekao iz činjenice da se trenutno na ovom području nalazi poljoprivredno zemljište i da postoji mogućnost da korisnici tih površina koriste određene pesticide, koji mogu doprinijeti tome da voda jednim dijelom može biti kontaminirana. U tom kontekstu Općina I Općinsko vijeće, planiraju pokrenuti procedure otkupa zemljišta.

Podsjećamo da je na području ove općine protekle godine pušten u rad novoizgrađeni bunar B2-A, što je uz potrebne količine pitke vode za stanovništvo i privredu osiguran i njen kvalitet u skladu sa propisanim standardima.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Odgovor na Pitanje građana: Kakvi su planovi za poboljšanje cestovne infrastrukture?

U redakciju nam je stiglo pitanje od strane jedne...

Pitali ste: Šta se radi na unaprijeđenju zdravstvene zaštite

Još jedno pitanje je pristiglo u našu redakciju od...

Odgovor na pitanje građana: Da li starije osobe mogu izvršiti HPV vakcinaciju

U našu redakciju je pristiglo pitanje od jedne naše...

ZOS Radio zajedno sa građanima u traženju odgovora

Dobrodošli na portal ZOS Radija! Želimo čuti upravo vas! Želite...