Udruženje žena “Ruka” Kalošević: Dekada osnaživanja i solidarnosti

/

Osnovano davne 2011. godine, Udruženje žene “Ruka” iz Kaloševića zaslužuje priznanje za svoju neumornu posvećenost pod vodstvom Suade Mujkić. Svojom vizijom i upornošću, zajedno s snagom i voljom svih članica, ovo udruženje postalo je sinonim za zajedništvo i progres.

Sa skoro 30 članica, Udruženje je prvobitno uspostavljeno kako bi pružilo podršku i osnažilo žene iz ruralnih područja. Korak po korak, ove žene su usvajale znanja i vještine, te se trudile postati ekonomski nezavisne. Jedan od najzapaženijih projekata bila je proizvodnja ljekovitog bilja na području općine Tešanj.

Udruženje žena “Ruka” Kalošević

Danas, godinama kasnije, Udruženje je evoluiralo. Iako je obim proizvodnje smanjen, fokus je preusmjeren na preradu ljekovitog bilja u gotove proizvode. Suada Mujkić ističe: “Ne samo da doprinosimo udruženju, nego su sve te edukacije i projekti pomogli ženama da postanu samostalne i rade za sebe. Na taj način smo ih ekonomski osnažili i omogućili im da doprinesu svojoj porodici.”

Uz projekte poput proizvodnje domaćih sokova i šivenja, udruženje i dalje ostaje osjetljivo na potrebe drugih. Članice se uvijek odazivaju da pomognu u ostvarivanju apela za pomoć. Ove godine, u suradnji s partnerima, uspjeli su realizirati projekt nabavke plastenika za majke djece s posebnim potrebama.

Udruženje žena “Ruka” Kalošević

Iz Udruženja žene “Ruka” Kalošević poručuju da je cilj ovog projekta osigurati ne samo ekonomsku podršku, već i terapeutske mogućnosti, potaknuti samopouzdanje i osnažiti društvenu podršku kroz održivost. Njihova posvećenost ostaje nepokolebljiva, dok nastavljaju svoju misiju osnaživanja i solidarnosti u zajednici.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Narcis Halilović predsjednik Bosanskog pozorišta Tešanj: U kulturu se jako malo ulaže

Gost našeg podcasta bio je Narcis Halilović, koji je...

MANN+HUMMEL pruža podršku mladim talentima: Ponosni smo što podržavamo obrazovanje

U MANN+HUMMEL BA vjerujemo da je obrazovanje temelj uspješne...

Tešanj: Pronađeno i uklonjeno neeksplodirano ubojno sredstvo

Kako je saopćeno iz Civilne zaštite općine Tešanj Operativni...

Nejla Tukić – učenica generacije 2023/24 u OŠ ” Mustafa Mulić” Šije

Nejla Tukić je rođena 28.09.2009. godine u Tešnju. Kroz...