Safet Hopić: Prilikom izrade naših projekata imali smo podršku općine Doboj Jug i načelnika Tukića

/

Gost u drugoj emisiji našeg podcasta Mikrofon zajednici bio je predsjednik Udruženja mladih “Doboj Jug” i administrativni radnik u Centru za islamsko obrazovanje Safet Hopić. Govorio nam je o aktivnostima i projektima koje provode unutar Udruženja i Centra, te je naglasio podršku Općine Doboj jug i načelnika Mirnesa Tukića.

“Udruženje mladih od 2020. godine organizovalo je veći broj javnih tribina u povodu određenih bitnih datuma za našu lokalnu zajednicu, a i za državu. Ono što je bitno da spomenemo jeste naš tradicionalni kviz “Draga moja BiH” koji organizujemo za učenike osnovnih i srednjih škola. 2021. godine preuzeli smo organizaciju Marša mira Doboj jug – Nezuk – Potočari. Ona je trajala od 2012. godine, nakon čega smo je mi preuzeli. Zatim smo organizovali malonogometni turnir CUP Doboj jug, a imali smo i još sportskih aktivnosti, među kojima možemo izdvojiti turnir u basketu 3×3 Doboj jug.”

Sve to ne bi bilo dovoljno da nisu imali podršku lokalnog stanovništva, ali i općine Općine Doboj jug i načelnika Mirnesa Tukića.

”Kada je u pitanju Centar za islamsko obrazovanje mi imamo izuzetno dobru saradnju sa općinskim načelnikom, a naravno i kada je u pitanju Udruženje. Ono što su bile konkretne stvari koje smo uradili kada je u pitanju saradnja sa načelnikom i cijelom lokalnom upravom, jeste prilikom izgradnje Centra. Prilikom otvorenja Centra oni su bili stalno uz nas. Naravno i za neke stvari koje se moraju papirološki srediti, izlazili su nam u susret i davali su nam prednost u odnosu na određene predmete koje su već imali. Neupitna je uopšte podrška načelnika ili Općine u našim projektima” istakao je Safet tokom našeg razgovora.

Za sam kraj našeg razgovora imao je i poruku za sve mlade iz svoje lokalne zajednice:

“Želim pozvati mlade ljude da se ne plaše probati određene stvari, organizovati nešto, jednostavno probuditi se iz tog nekog sna i konkretno djelovati u svojim lokalnim zajednicama.”

Naš razgovor sa Safetom pogledajte u videu ispod.

Budući doktor i sadašnji lider: Upoznajte Safeta Hopića

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Emotivni oproštaj: Mještani Karadaglija i Jablanica ispratili dugogodišnjeg doktora u penziju

Na inicijativu Begunića Feždada iz Karadaglija, mještani mjesnih zajednica...

Pokušaj mita u Usori: Dvojac pokušao podmititi kantonalne inspektore

Kako stoji u izvještaju MUP-a ZDK na području Zeničko-dobojskog...

Sretne vijesti iz Opće bolnice: Rođeno 5 beba u jednom danu!

U protekla 24 sata, na porođajnom odjelu Opće bolnice...

Zbog radova na elektroenergetskim objektima, struje neće biti od 09:00 do 15:00 sati

Zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, bez električne energije...