CIK ovjerio prijave: Pogledajte trenutnu listu političkih subjekata koji učestvuju na Lokalnim izborima 2024.

/

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine danas je na 28. sjednici počela postupak ovjere prijava političkih stranaka i nezavisnih kandidata za učešće na Lokalnim izborima 2024. godine u Bosni i Hercegovini zakazanih za nedjelju 6. oktobra.

Rok za podnošenje prijava političkih stranaka i nezavisnih kandidata istekao je 24. maj u 16 sati. Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine podnesene su ukupno 122 prijave političkih stranaka.

“Ukupno 82 političke stranke ispunjavaju uslove za ovjeru u cjelosti, 35 političkih stranaka djelimično i 5 političkih stranaka ne ispunjava uslove za ovjeru. Centralna izborna komisija BiH će obavijestiti političke stranke da u roku od dva dana od prijema obavještenja otklone utvrđene nedostatke ili nepravilnosti za osnovne izborne jedinice za koje nije dostavljen dovoljan broj validnih potpisa podrške odnosno da dostave dodatnu potrebnu dokumentaciju”, saopćeno je iz CIK-a.

Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine podneseno je ukupno 238 prijava za ovjeru nezavisnih kandidata, piše Klix.

“Ukupno 169 nezavisnih kandidata ispunjava uslove za ovjeru u cjelosti od čega 40 nezavisnih kandidata predstavnika nacionalnih manjina, 23 nezavisna kandidata imaju nedostatke u prijavi i 46 nezavisnih kandidata nisu podnijeli prijavu na propisan način”, navode.

Centralna izborna komisija BiH će obavijestiti 23 nezavisna kandidata da u roku od dva dana od dana prijema obavještenja otklone utvrđene nedostatke ili nepravilnosti.

“Centralna izborna komisija BiH je odbacila prijave 46 nezavisnih kandidata jer prijave nisu podnijeli na propisan način. Rok za političke stranke i nezavisne kandidate za otklanjanje nedostataka ističe u ponedjeljak, 3. juna u 16 sati”, stoji u saopćenju.

Pregled ovjerenih političkih stranaka pogledajte ovdje.

Pregled ovjerenih nezavisnih kandidata pogledajte ovdje.

Pregled ovjerenih nezavisnih kandidata predstavnika nacionalnih manjina pogledajte ovdje.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Nejla Tukić – učenica generacije 2023/24 u OŠ ” Mustafa Mulić” Šije

Nejla Tukić je rođena 28.09.2009. godine u Tešnju. Kroz...

Nove knjige Huseina Galijaševića – prilog tešanjskoj historiji

Iz štampe su izašle dvije knjige Huseina Galijaševića, „Domovnice...

Učenik generacije u OŠ “1.mart” Jelah za školsku 2023/2024.godinu – Haris Hatkić

Kako je objavljeno na službenim stranicama osnovne škole "1.mart"...

Dr. Omer Bedak za ZOS radio: Zdravstvo je uvijek aktuelna tema

Gost ZOS radija bio je mr. sc. med. Omera...