U BiH stiže toplotni val i trajat će više dana, temperature će rasti do 35 stepeni

/

U Bosni i Hercegovini danas će biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima će biti magle i niskih oblaka. Slabi kratkotrajni lokalni pljuskovi su mogući na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. Vjetar umjerene jačine južnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura uglavnom između 23 i 29 stepeni.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunćano vrijeme. Jutarnja temperatura oko 14, a najviša dnevna temperatura zraka oko 24 stepena, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Stižu vrućine

Na vidiku prve ljetne vrućine. U periodu između 6. i 10. juna temperature oko 30°C, lokalno do 35°C. Tih dana pretežno sunčano, stabilnije uz rjeđu pojavu pljuskova, javlja BHmeteo.

U periodu od 6. do 13. juna prema trenutnim sinoptičkim materijalima očekuje se stabilizacija vremenskih prilika. Stabilizacija vremenskih prilika uslovit će i porast temperature zraka, javlja FHMZ.

Jutarnja temperatura u Bosni uglavnom između 15°C i 20°C, u Hercegovini do 22°C. Najviša dnevna temperatura od 26°C do 31°C, na sjeveru i jugu zemlje do 34°C.

Prognoza za naredne dane

Što se tiče naredna tri dana i dalje će biti nestabilno vrijeme.

Izvor: FHMZ

U nedjelju do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Lokalno uz kišu moguća je i pojava grada. Vjetar slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28 stepeni.

U ponedjeljak pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno uz kišu moguća je i pojava grada. Vjetar slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 25 stepeni.

U utorak sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, uglavnom prije podne. Tokom dana, povećanjem oblačnosti, nestabilno vrijeme sa kišom pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 26 stepeni, piše Fokus.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Inspekcija privremeno zatvorila još jedan bazen

Gradski bazen Dobrinja je privremeno zatvoren i neće raditi...

Danas žrijebanje političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću

U skladu sa Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine i...

Direktan sudar kombija i auta: Četiri osobe povrijeđene

U Kaknju se u ranim jutarnjim satima dogodila teška...

Pljuskovi širom zemlje će rashladiti BiH, evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

U Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i...