Svadbe nikad skuplje: 50.000 KM ako imate 200 zvanica

/

Planiranje vjenčanja, jednog od najvažnijih događaja u životu, često dolazi s visokim troškovima, a situacija u Bosni i Hercegovini nije iznimka. Uprkos izazovima koje je donijela pandemija, troškovi organiziranja svadbe nastavljaju rasti, što predstavlja izazov za buduće mladence.

Cijene stolica i menija u svadbama u Banja Luci su porasle, s osnovnim menijem po cijeni od 70 KM po osobi. Cijena stolica sa hranom i pićem varira od 14.000 do 32.000 KM za 200 zvanica.

Dekoracija stola za mladence košta oko 500 KM, dok se dekoracija po stolu kreće od 15 do 35 KM. Za 20 stolova, dekoracija može iznositi od 300 do 700 KM.

Iznajmljivanje vjenčanice košta od 800 do 5.000 KM, a najčešće se biraju vjenčanice od 1.500 KM.

Troškovi za šminkanje kreću se od 30 do 85 KM, dok uređenje noktiju iznosi oko 50 KM. Frizure za mladenke koštaju od 30 do 50 KM.

Muška odijela kreću se od 200 do nekoliko hiljada KM, dok cipele za mladoženje koštaju od 120 do 200 KM.

Fotografi za vjenčanja mogu koštati do 5.000 KM, dok cijena benda zavisi od različitih faktora i može se kretati od 1.500 do 6.000 KM.

Cijene burmi kreću se od 700 KM u paru pa naviše, ovisno o gramaži i materijalu.

Iako su ovi troškovi visoki, svadba je jedan od najvažnijih trenutaka u životu, pa je mnogima vrijedno uložiti u ovaj svečani događaj, piše Crna hronika.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Inspekcija privremeno zatvorila još jedan bazen

Gradski bazen Dobrinja je privremeno zatvoren i neće raditi...

Danas žrijebanje političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću

U skladu sa Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine i...

Direktan sudar kombija i auta: Četiri osobe povrijeđene

U Kaknju se u ranim jutarnjim satima dogodila teška...

Pljuskovi širom zemlje će rashladiti BiH, evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

U Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i...