Institucija BiH zatražila oko 18.500 KM iz tekuće rezerve državnog budžeta za otpremninu zamjeniku direktora

/

Zamjenik direktor Centralne harmonizacijske jedinice Ministarstva finansija i trezora Bosne i Hercegovine Nedim Čustović, koji je dva mandata na ovoj poziciji, stiče uvjete za penzionisanje, te je zatraženo da iz tekuće rezerve budžeta institucija BiH bude osigurano 18.468 KM za njegovu otpremninu, odnosno šest mjesečnih neto plaća.

Prijedlog odluke o odobravanju ovih sredstava je Centralna harmonizacijska jedinica uputila u proceduru usvajanja ka Vijeću ministara Bosne i Hercegovine.

Čustoviću je drugi mandat na poziciji zamjenika direktora ove institucije istekao 31. decembra prošle godine, a pošto konkursna procedura za izbor novog nije bila okončana, prema pojašnjenju, njemu su u skladu sa Zakonom o upravi “ostala na snazi njegova prava, obaveze i ovlaštenja do novog imenovanja na tu funkciju”.

Obrazloženo je kako Čustović u julu ove godine stiče uvjete za penzionisanje, a s obzirom na to da nije usvojen budžet institucija Bosne i Hercegovine za ovu godinu, te da ovo predstavlja značajan iznos i da Centralna harmonizacijska jedinica nema sredstva za tu namjenu, novac za otpreminu je potrebno osigurati iz tekuće rezerve budžeta BiH, piše Faktor.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Poražavajući rezultati: U BiH 187.000 nezaposlenih

U periodu od januara do marta radnu snagu BiH...

Temperature rastu: Danas do 34 stepena

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar...

Odakle dolazi najviše nesigurnih proizvoda u BiH?

Hemijski rizik, rizik od gušenja, strujnog udara, požara ili...