“Kad može Luka Modrić, možeš i ti!”: Kenan Turkeš iz Tešnja – majstor hidžame koji vraća vjeru u tradiciju

/

Za termin kod njega, ponekad treba tražiti i vezu. No, isplati se čekati

Prošle godine, Kenan Turkeš bacio je bombu iznenađenja: ostavio je stalni posao u Domu zdravlja Tešanj. Zašto, pitaš se? Jer je Kenan Turkeš više od terapeuta; on je majstor svoje struke kojeg pacijenti traže po imenu, odbijajući zamjene. Iz Tešnja je stigao do Hrvatske i Slovenije, gdje ljudi prave veze samo da se nađu pod njegovim brižnim rukama.

Nije samo lokalna priča. Kenan svoje znanje brusi na međunarodnim kongresima, uz neprekidno usavršavanje u hidžami, medicinskoj masaži, i kiropraktici. On je dokaz da su tradicija i moderna medicina moćan par.

Hidžami vjeruju i sportski velikani

Ali, pravi preokret u percepciji hidžame desio se kad je svijet ugledao crvene krugove na tijelu Luke Modrića, dok je mijenjao dres na poluvremenu. ‘Ako Luka Modrić vjeruje u hidžamu, zašto ne bih i ja?’ – pomislili su mnogi skeptici. Taj trenutak je prelomio sumnje i otvorio vrata tradicionalnoj medicini u svijetu sportskih velikana.

Kenan Turkeš nije samo terapeut; on je ambasador starih vještina u savremenom svijetu. Njegov pristup nije liječenje, već iskustvo koje transformiše, nadilazi obične tretmane i duboko dotiče živote. Njegova priča nije samo o uspjehu; to je ep o strasti i predanosti koja ruši granice. Kada Kenanu predate svoje zdravlje, ne dobijate samo tretman – dobivate partnera u potrazi za boljim životom.

Kenan Turkeš iz Tešnja – ne samo majstor hidžame, već svjetionik koji vodi povratak k izvorima zdravlja, potvrđen i ojačan globalnim priznanjem.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Nejla Tukić – učenica generacije 2023/24 u OŠ ” Mustafa Mulić” Šije

Nejla Tukić je rođena 28.09.2009. godine u Tešnju. Kroz...

Nove knjige Huseina Galijaševića – prilog tešanjskoj historiji

Iz štampe su izašle dvije knjige Huseina Galijaševića, „Domovnice...

Učenik generacije u OŠ “1.mart” Jelah za školsku 2023/2024.godinu – Haris Hatkić

Kako je objavljeno na službenim stranicama osnovne škole "1.mart"...

Dr. Omer Bedak za ZOS radio: Zdravstvo je uvijek aktuelna tema

Gost ZOS radija bio je mr. sc. med. Omera...