Drugi let kompanije Iberia iz Madrida na Međunarodni aerodrom Sarajevo

/

Drugi let kompanije Iberia iz Madrida, sa oko 110 putnika, dočekali su predstavnici Visit Sarajevo, Međunarodnog aerodroma Sarajevo, zatim Ministar privrede Kantona Sarajevo, Zlatko Mijatović ambasadorica BiH u Kraljevini Španiji Vesna Andree Zaimović predsjednik Udruženja turističkih djelatnika u Kantonu Sarajevo, te predstavnici turističkog sektora, kao i značajan broj vodećih turističkih agencija i tour – operatera.

Na inicijativu Aerodroma Sarajevo i agencije SamaTravel Touroperador upriličen je i drugi radni sastanak na kojem se razgovaralo o mogućnostima uvođenja dodatnih letova, kao i proširenju saradnje za 2025. godinu, gdje su lokalni tour-operatori izrazili spremnost da se uključe u organizaciju putovanja gostiju, turista iz Kraljevine Španije.

Zlatko Mijatović je istakao činjenicu da će Vlada Kantona Sarajevo Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo nastaviti pružati podršku, koja ni do sada nije izostala i dala rezultat u vidu povećanog broja letova i dolazaka turista u Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu.

Omogućavanjem direktnih letova između Sarajeva i Madrida, otvaramo mogućnost za nova iskustva, povećanu ekonomsku razmjenu, što donosi mnogobrojne prilike za investitore iz obje zemlje.

“Ambasadorica BiH u Kraljevini Španiji, Vesna Andree Zaimović je pružila veliku podršku realizaciji ovog Projekta i ovom prilikom joj se zahvaljujemo na njenoj posvećenosti pri jačanju diplomatskih, kulturnih i ekonomskih odnosa naše dvije zemlje.” navode sa Međunarodnog aerodrom Sarajevo.

Gđa Da Graca, direktorica kompanije Sama Travel je potvdila da će Sarajevo i Bosna i Hercegovina, sigurno biti uvršteni i u plan za naredne godine, te vjeruje da će Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu privući veliki broj turista iz Kraljevine Španije.

Također, uspostavom direktnih letova između Sarajeva i Madrida, otvara se prilika za lakši transfer putnika iz centralne i južne Amerike, kojima Madrid služi kao glavna transferna tačka u Evropi.

Putnicima koji su doputovali u organizaciji Sama Travel, agencije iz Španije, podijeljeni su simbolični pokloni i pružene informacije kako najbolje upoznati bogatu turističku ponudu Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo da je prva grupa putnika u istoj organizaciji u Sarajevo doputovala 25. maja, a navedene aktivnosti su realizovane u koordinaciji sa ambasadom BiH u Kraljevini Španiji, koja je imala značajnu ulogu u pregovorima sa aviokompanijom Iberia, kao i sa agencijom SamaTravel Touroperador koja realizira ove letove. Dolazak španskih turista u Bosnu i Hercegovinu predstavlja značajan korak ka jačanju turističke ponude i međunarodne saradnje, te će pregovori biti nastavljeni sve do procesa realizacije redovnih sezonskih, kao i cjelogodišnjih letova na ovoj ruti.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Poznat termin dženaze Nermini, brutalno ubijenoj ženi na Pofalićima

Dženaza Nermini Ravlić, rođene Krajina (38), koja je brutalno...

Međunarodni aerodrom Sarajevo: Od danas putnicima dostupna usluga Fast track/ Brzi prolaz

Po uzoru na mnoge evropske i svjetske aerodrome, od...

Zabilježen pad prometa nekretnina u BiH, slijedi li i pad cijena?

Pad prometa nekretnina, nije uslovio i pad cijena, iako...

BiH dobija još jedan grad

Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine sinoć je...