Obezbijeđena nova razvojna sredstva za JP RAD d.d. Tešanj

/

Pripremljenom projektnom aplikacijom sa početkom 2024. na Javni poziv Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša ZDK,  komunalno preduzeće obezbijedilo je dodatnih 80.000 KM grant sredstava za realizaciju projekta “Nabavka traktora sa sječkom i priključcima”.

Planirana nabavka dodatno će osnažiti više službi koji će navedeno vozilo sa priključcima moći koristiti.

Trenutno vozilo sličnih karakteristika je zastarjelo, dotrajalo i neuslovno za korištenje, te će realizacija ovog projekta bit veliko unaprijeđenje u radu, povećati će efikasnost na terenu, bit će uslovniji i lakši rad za naše uposlenike.

Planirana nabavka:

➡ Manji traktor;

➡ Plug;

➡ Posipač za so i frakciju;

➡ Specijalna sječka za usitnjavanje granja prilikom rada komunalne higijene na terenu koja će ubrzati rad, smanjiti zapreminu organskog smeća na tijelu deponije i imati još dodatnih efekata…

Drago nam je da je naš rad prepoznat i od strane viših kantonalnih institucija, te da je naša aplikacija ocijenjena na ovako pozitivan način.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Nejla Tukić – učenica generacije 2023/24 u OŠ ” Mustafa Mulić” Šije

Nejla Tukić je rođena 28.09.2009. godine u Tešnju. Kroz...

Nove knjige Huseina Galijaševića – prilog tešanjskoj historiji

Iz štampe su izašle dvije knjige Huseina Galijaševića, „Domovnice...

Učenik generacije u OŠ “1.mart” Jelah za školsku 2023/2024.godinu – Haris Hatkić

Kako je objavljeno na službenim stranicama osnovne škole "1.mart"...

Dr. Omer Bedak za ZOS radio: Zdravstvo je uvijek aktuelna tema

Gost ZOS radija bio je mr. sc. med. Omera...