Utemeljen savez kulturno-umjetničkih društava ZDK (SAKUD ZDK)

/

Sinoć, 10. 06. 2024., u dvorani Gradskog vijeća Zenica održana je Utemeljiteljska skupština Saveza kulturno-umjetničkih društava Zeničko dobojskog kantona. Nakon što se donijela odluka o utemeljenju SAKUD-a ZDK, izaslanici iz 13 KUD – ova sa područja ZDK su sinoć izabrali i svoje predstavnike u Upravnom odboru i Skupštini SAKUDa ZDK.

Po usvojenom Statutu, u Upravni odbor ulazi po jedan predstavnik/predsjednik članice KUD-a, a za predsjednika je izabran Ahmedin Husejnović iz Zenice.

Dopredsjednici su Zoran Jozinović iz Globarice (Žepče) i Haris Kotorić iz Jelaha (Tešnja). Predsjednik Skupštine je Nedžad Škrgić (Breza), a dopredsjednici su Marin Ivić (Usora) i Jasir Muratović (Visoko).

Naravno, SAKUD je otvoren za sve KUD-ove iz ZDK koji se žele učlaniti i priključiti u zajedničkom radu na unapređenju, promociji i zaštiti nematerijalne kulturne baštine svih ljudi iz ZDK.

Na kraju, gosp. Ćazim Huskić, predsjedavajući Skupštine ZDK je u ime Skupštine ZDK i u ime gosp. Nezira Pivića, predsjednika Vlade ZDK, čestitao na formiranju Saveza, zaželio im sretan i uspješan rad te izrazio spremnost na pomoć u budućem radu SAKUD-a ZDK.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Premijer Pivić razgovarao s delegacijom Košarkaškog saveza BiH

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić ugostio je u svom...

U ZDK jučer zabilježeno 12 krivičnih dijela

Prema izvještaju MUP-a ZDK, na području ovog kantona u proteklom...

Upozorenje građanima ZDK: Povećane prevare i krađe sa bankovnih računa

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, u...