Utemeljen savez kulturno-umjetničkih društava ZDK (SAKUD ZDK)

/

Sinoć, 10. 06. 2024., u dvorani Gradskog vijeća Zenica održana je Utemeljiteljska skupština Saveza kulturno-umjetničkih društava Zeničko dobojskog kantona. Nakon što se donijela odluka o utemeljenju SAKUD-a ZDK, izaslanici iz 13 KUD – ova sa područja ZDK su sinoć izabrali i svoje predstavnike u Upravnom odboru i Skupštini SAKUDa ZDK.

Po usvojenom Statutu, u Upravni odbor ulazi po jedan predstavnik/predsjednik članice KUD-a, a za predsjednika je izabran Ahmedin Husejnović iz Zenice.

Dopredsjednici su Zoran Jozinović iz Globarice (Žepče) i Haris Kotorić iz Jelaha (Tešnja). Predsjednik Skupštine je Nedžad Škrgić (Breza), a dopredsjednici su Marin Ivić (Usora) i Jasir Muratović (Visoko).

Naravno, SAKUD je otvoren za sve KUD-ove iz ZDK koji se žele učlaniti i priključiti u zajedničkom radu na unapređenju, promociji i zaštiti nematerijalne kulturne baštine svih ljudi iz ZDK.

Na kraju, gosp. Ćazim Huskić, predsjedavajući Skupštine ZDK je u ime Skupštine ZDK i u ime gosp. Nezira Pivića, predsjednika Vlade ZDK, čestitao na formiranju Saveza, zaželio im sretan i uspješan rad te izrazio spremnost na pomoć u budućem radu SAKUD-a ZDK.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Osiguran novac za izradu projekta nove zgrade Kantonalne bolnice Zenica

Vlada Zeničko-dobojskog kantona usvojila je prvi rebalans budžeta tog...

Novi Šeher: Tamo gdje se hrabro prkosi poplavama i mijenja budućnost

Građani ovog mjesta, uz podršku Kantonalne uprave Civilne zaštite,...

Oko 550.000,00 izdvojeno za općinu Tešanj

Kako je objavljeno na facebook stranici Ministra poljoprivrede, šumarstva...

Muftiju Dizdarevića posjetio ministar Čajić

U petak 14. juna 2024. godine, muftiju zeničkog hafiza...