Ministrica zdravstva obećala nastavak podrške JU Centar za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama ZDK

/

Vlada Zeničko-dobojskog kantona i Ministarstvo zdravstva nastavit će da pružaju podršku radu Javne ustanove “Centar za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama Zeničko-dobojskog kantona”. Glavni je to zaključak sastanka kojeg se održali ministrica zdravstva ZDK, dr. Aida Salčinović i delegacija navedene ustanove u kojoj su bili koordinatorica Meldina Ugarak, rukovoditelj Odjeljenja za opće, pravne, ekonomske i kadrovske poslove Admir Hasić i stručna saradnica iz oblasti edukacije i rehabilitacije Lidija Solo.

-Kao članica Vlade ali i kao ljekar i čovjek, pružam punu podršku radu Centra čiji je rad usmjeren da se  najosjetljivije društvene skupine osjećaju zaštićeno i sigurno. Ministarstvo zdravstva stoji na raspolaganju uposlenicima i korisnicima usluga Centra s ciljem da se djeci i odraslim osobama sa posebnim potrebama osiguraju što kvalitetniji uslovi liječenja – izjavila je ministrica Salčinović.

Predstavnici Centra tokom sastanka predstavili su aktivnosti koje provodi Stručno tijelo za otkrivanje, procjenu, praćenje i upućivanje djece u riziku, djece sa teškoćama i invaliditetom. Tom prilikom rečeno je da se uposlenici maksimalnim trudom, kompetencijama i zalaganjem, čuvajući istovremeno integritet svakog pojedinca, nastoje sprovesti reformski proces otkrivanja i procjene djece u riziku, s teškoćama i invaliditetom.

“Centar za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama Zeničko-dobojskog kantona” osnovan je s ciljem da osigura stepen socijalne pravde svim osobama na području djelovanja i na taj način obezbijedi ljudsko dostojanstvo uz minimum sredstava za život dostojan čovjeka.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Nakon osam godina potpisan prvi ugovor za izgradnju vangradske dionice Glavne gradske magistrale

Rasim Kovač, vršilac dužnosti direktora Kantonalne direkcije za ceste...

Grad Zenica bez taxi službe!?

Iz Ministarstva saobraćaja i komunikacija Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) ističu...

Onkološki pacijenti u ZDK dijagnostiku čekaju dugo, a privatnu plaćaju sami

Onkološki pacijenti s područja Zeničko-dobojskog kantona prisiljeni su da...

Boračkim firmama u ZDK dodijeljeni poticaji za zapošljavanje novih radnika i uspješno poslovanje

Ministar za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona Adnan Sirovica potpisao...