Budite spremni za more brzo i lako uz medicinsku dijetu

/

Veliki broj ljudi upravo u periodu pred ljeto kreće s detoksikacijom, ali i ozbiljnijim obračunom s mogućim viškom kilograma nakupljenih tokom zime.

Mnogi se muče sa raznim mukotrpnim dijetama, ali na kraju se uvek vrate proveronoj medicinskoj djeti, iz prostog i jednostavnog razloga što je ona upravo to, provjerena!

Razlog je upravo taj što ovakav način prehrane dokazano daje rezultate u vrlo kratkom vremenu. Medicinsku dijetu osmislili su ljekari (otuda i naziv) kako bi njihovi pacijenti u što kraćem vremenu smršali dovoljno da se mogu podvrgnuti operaciji.

Ova dijeta, osim što pridonosi brzom mršavljenju na zdrav i prirodan način, izvrstan je izbor u borbi protiv celulita. Oakvog načina ishrane mogu se pridržavati svi, no, kao i kod svakog drugog režima, najbolje je prvo se posavjetovati sa svojim ljekarom i uraditi sve pretrage kako biste bili sigurni da nema nikakvog drugog ‘skrivenog’ problema.

Kako bi medicinska dijeta imala učinka, preporučljivo je pridržavati je se najmanje 30 dana, uključuje 3 glavna obroka između kojih bi bilo idealno da postoji razmak od 4 do 5 sati, a obroci se ne smiju preskakati.

Doručak je svaki dan isti i uključuje 1 narandžu, 1 komad dvopeka i čaj ili kafu bez šećera. Narandža je sastavni dio svih ostalih obroka jer je fruktoza laka za probavu i ne pridonosi nakupljanju masnih naslaga. Takođe, važno je napomenuti da nakon 5 dana jelovnik krećete iz početka.

Prvi dan

 • Doručak: 1 narandža, 1 komad dvopeka, šoljica kafe ili čaja
 • Ručak: kuvano jaje, 2 kašičice grčkog jogurta, kiselog mlijeka ili jogurta, 1 pecivo, 1 narandža
 • Večera: 1 do 2 sendviča, 2 kuvana jaja, 1 paradajz i 1 krastavac

Drugi dan

 • Doručak: 1 narandža, 1 komad dvopeka, šoljica kafe ili čaja
 • Ručak: kuvano jaje, 2 kašičice kiselog mlijeka, 2 keksa, 1 narandža
 • Večera: 1 dvopek, 125 g mljevene junetine koju možete ispeći u tavi na malo ulja, 1 paradajz i 1 narandža

Treći dan

 • Doručak: 1 narandža, 1 komad dvopeka, šoljica kafe ili čaja
 • Ručak: kuvano jaje, 2 kašičice kiselog mlijeka, 1 svježi krastavac, 1 narandža.
 • Večera: 1 sendvič, 125 g mljevene junetine koju možete ispeći na vrlo malo ulja. Šoljica kafe ili čaja bez šećera i 1 narandža.

Četvrti dan

 • Doručak: 1 narandža, 1 dvopek, a na kraju popijte šoljicu kafe ili čaja (bez zaslađivača). Ako vam je dosadio dvostruko pečeni hleb, možete ga zamijeniti s 4 neslana krekera.
 • Ručak: 1 sendvič, 125 g mladog kravljeg sira i 1 narandža
 • Večera: 2 dvopeka (ili 8 krekera), 125 g mljevenog mesa i 2 svježa paradajza

Peti dan

 • Doručak: 1 narandža, 1 komad dvopeka, šoljica kafe ili čaja
 • Ručak: 200 g kuvane junetine bez soli, kao začin možete koristiti malo soja sosa, jedan komad slanine i jedan svjež paradajz
 • Večera: tvrdo kuvano jaje i 500 g kuvanog povrća

Medicinska dijeta ima niz prednosti u odnosu na slične dijete koje se temelje na smanjenom unosu kalorija. Iako spada u niskokalorične dijete, uz ovu dijetu nećete imati karakterističan osjećaj slabosti, vrtoglavice, razdražljivosti i poremećaja pažnje. Iznenadićete se brzinom rezultata, a osim što ćete smršati, učinkovito ćete se riješiti i dosadnog celulita koji muči većinu žena.

Jo-jo efekta se ne morate bojati, a uz male promjene navika u ishrani kilogrami se neće vratiti još dugo nakon prestanka dijete.

Zahvaljujući uspješnim rezultatima, medicinsku dijetu za mršavljenje nije potrebno ponavljati najmanje godinu dana nakon primjene.

Jedina “mana” ove dijete za zdravo i učinkovito mršavljenje je što se ne smije jesti voće. Ljubiteljima ovih sočnih plodova posebno je teško u toplijim mjesecima, kada šareno, slatko, raznoliko voće poput breskvi, jagoda i sličnog mame iz svakog ugla, no upravo zbog toga, pravi je izbor za sve one koji boluju od dijabetesa i žele se zdravo hraniti i skinuti višak kilograma, prenosi Stil s portala story.hr.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Serviser upozorava kada klima uređaj može da se zapali

Tokom tropskih dana klima uređaji rade punom parom. U...

Super savjeti koji će vam pomoći da smršate kod kuće

Gubitak težine je stvar koja sada počinje da brine...

SAVJETI APOTEKARA Lijekove čuvajte na temperaturi ispod 25 stepeni

Neodgovarajuće čuvanje lijekova, usljed nedovoljnog stepena zdravstvene edukacije, predstavlja...

INZ: Prijete nam sunčanica i toplotni udar, koje su razlike, kako ih prevenirati

Iako tokom cijele sedmice bilježimo visoke temperature, meteorolozi su...