Tešanj: Prijavljena krađa dizel goriva, oštećenje računarskih podataka i otuđenje novca i vozila

/

Policijska stanica Tešanj zabilježila je nekoliko prijava krivičnih djela tokom 09.07.2024. godine.

U 08:40 sati, Dž.Š. (1973) iz Rosulja prijavio je krađu neutvrđene količine dizel goriva iz radne mašine rovokopač marke “Volvo”, koja se nalazila na placu u mjestu Kraševo. Krađa se dogodila tokom noći između 07. i 08.07.2024. godine, u periodu od 15:00 do 09:00 sati. Istražitelji Policijske stanice Tešanj izvršili su uviđaj i nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela.

U 10:10 sati, Š.M. (1984) iz Gračanice, direktor ispostave firme špedicija “EUROCARGO LOGISTIC” na Carinskom Terminalu u Kraševu, prijavio je da su 08.07.2024. godine nepoznate osobe s servera firme skinule programske fakture. Zbog osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo “Oštećenje računarskih podataka i programa”, istražitelji Policijske stanice Tešanj izvršili su uviđaj uz upoznavanje dežurnog tužioca.

U 14:25 sati, H.M. (1962) iz mjesta Šije, općina Tešanj, prijavio je da je H.S. (1996) iz porodične kuće u Šijama otuđio novac u iznosu od 2000 eura, 2000 konvertibilnih maraka, te teretno motorno vozilo marke “Iveco”, vlasništvo firme “HM Zupčanik” d.o.o. Tešanj. Policijski službenici su izašli na lice mjesta, evidentirali prijavu, a daljnji rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela nastavili su istražitelji Policijske stanice Tešanj.

Policija apeluje na građane da prijave sve sumnjive aktivnosti kako bi se što efikasnije spriječili i riješili slučajevi krivičnih djela, stoji u saopćenju MUP-a ZDK.

spot_img

Povezani postovi

Caritas Švicarske i MONKS: Završeni radovi na područnim školama u Piljužićima i Alići-Dolina

Predstavnici Caritasa Švicarske i Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu...

Dr. Emira Aljić Skula – Novo ime među primarijusima Opće bolnice Tešanj

Dr. Emira Aljić Skula, istaknuti specijalista urgentne medicine, od...

Tešanj: Uništeni predizborni baneri na stubovima javne rasvjete

U noći između ponedjeljka i utorka, nepoznati počinioci oštetili...

Poznat termin dženaze 19-godišnjaku iz Maglaja: Izgubio borbu s teškom bolešću

Mještani Maglaja ostali su u šoku nakon što je...