Tešanj: Prijavljena krađa dizel goriva, oštećenje računarskih podataka i otuđenje novca i vozila

/

Policijska stanica Tešanj zabilježila je nekoliko prijava krivičnih djela tokom 09.07.2024. godine.

U 08:40 sati, Dž.Š. (1973) iz Rosulja prijavio je krađu neutvrđene količine dizel goriva iz radne mašine rovokopač marke “Volvo”, koja se nalazila na placu u mjestu Kraševo. Krađa se dogodila tokom noći između 07. i 08.07.2024. godine, u periodu od 15:00 do 09:00 sati. Istražitelji Policijske stanice Tešanj izvršili su uviđaj i nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela.

U 10:10 sati, Š.M. (1984) iz Gračanice, direktor ispostave firme špedicija “EUROCARGO LOGISTIC” na Carinskom Terminalu u Kraševu, prijavio je da su 08.07.2024. godine nepoznate osobe s servera firme skinule programske fakture. Zbog osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo “Oštećenje računarskih podataka i programa”, istražitelji Policijske stanice Tešanj izvršili su uviđaj uz upoznavanje dežurnog tužioca.

U 14:25 sati, H.M. (1962) iz mjesta Šije, općina Tešanj, prijavio je da je H.S. (1996) iz porodične kuće u Šijama otuđio novac u iznosu od 2000 eura, 2000 konvertibilnih maraka, te teretno motorno vozilo marke “Iveco”, vlasništvo firme “HM Zupčanik” d.o.o. Tešanj. Policijski službenici su izašli na lice mjesta, evidentirali prijavu, a daljnji rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela nastavili su istražitelji Policijske stanice Tešanj.

Policija apeluje na građane da prijave sve sumnjive aktivnosti kako bi se što efikasnije spriječili i riješili slučajevi krivičnih djela, stoji u saopćenju MUP-a ZDK.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

BiH i Srbija zajedno rekonstruišu prugu od Rume do Doboja

Na sjednici je utvrđen Prijedlog sporazuma o suradnji na...

Ramo Isak: Najpopularniji sam političar

U posjeti Tešnju bio je Ministar unutrašnjih poslova i...

Ramo Isak za ZOS radio: Putem medija sam saznao za odluku Suda BiH

Danas je u posjeti Tešnju bio Ministar unutrašnjih poslova...

ZOS podcast ekskluzivno: Razgovor sa ministrom Ramom Isakom!

Najavljujemo posebno izdanje ZOS podcasta! Sutra ćemo ugostiti Federalnog...