Serija pljački i hapšenja u Zenici: Na meti benzinska pumpa i građani

/

U Zenici je 29.08.2024. godine zabilježen niz ozbiljnih krivičnih djela, uključujući pljačke uz prijetnju vatrenim oružjem i posjedovanje narkotika.

U ranim jutarnjim satima, tačnije u 04:40, dva maskirana lica izvršila su pljačku na benzinskoj pumpi “Energopetrol” u ulici Bulevar Kralja Tvrtka. Napadači su, prijeteći pištoljem, natjerali radnice da im predaju novac iz kase. Odmah nakon pljačke, policija je izvršila uviđaj, a dežurni tužilac je obaviješten i preuzeo daljnji rad na otkrivanju počinilaca.

Samo sat kasnije, u ulici Gornja Gračanica-Bare, policija je uhapsila lice M.M. (2003.) iz Zenice zbog posjedovanja narkotika. Kod osumnjičenog je pronađena materija koja nalikuje drogi “Speed”, koja je odmah oduzeta, a osumnjičeni zadržan.

Tokom noći 28/29.08.2024., u ulici Sarajevska, izvršena je teška krađa na objektu samouslužne praonice “PIT STOP CAR WASH”. Nepoznati počinioci su provalili u kontejner s mjenjačnicom i automatima, odakle su otuđili dva snimača, monitor i novac. Policija je izvršila uviđaj i nastavila rad na pronalasku počinilaca.

Kasnije tog dana, u 16:15 sati, policija je na magistralnom putu M-17 u mjestu Blatuša uhapsila lice D.A. (1998.) iz Zenice zbog posjedovanja narkotika. Kod osumnjičenog je pronađena sumnjiva praškasta materija, nalik na “Speed”, koja je oduzeta, a osumnjičeni zadržan u pritvoru.

Posljednji incident desio se u 20:35 sati u mjestu Pečuj, također na magistralnom putu M-17, gdje su dva maskirana lica izvršila razbojništvo nad građanima D.N. (1993.) iz Visokog i Š.E. (1999.) iz Kaknja. Uz prijetnju vatrenim oružjem, napadači su ukrali novac, a žrtve su zadobile lakše tjelesne povrede.

Policija je izvršila uviđaj na licu mjesta, a svi slučajevi su pod nadzorom dežurnog tužioca, koji nastavlja s istragom u cilju identifikacije i hapšenja počinilaca, saopšteno je iz MUP-a ZDK.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Tragična smrt poznate bh. pjevačice: Izvršila samoubistvo vješanjem

Lukavčanka i pjevačica Mensura Salkić tragično je sinoć preminula. "Tužilaštvu...

Pravda za svirepo ubistvo Saše Kulišića u Doboju i dalje na čekanju

Pokušaj Okružnog suda u Doboju da počne proces protiv...

Saobraćajna nesreća kod Maglaja: Obustavljen saobraćaj, vozila preusmjerena

Zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila na magistralnom putu...

Uhapšen vozač sa skoro kilogramom droge u Doboju: Seat pun marihuane i amfetamina!

Policijski službenici Policijske uprave Doboj lišili su slobode lice...