“Zmajevi” večeras protiv moćne Nizozemske

/

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras gostuje Nizozemskoj na startu Lige nacija, što će biti i zvaničan debi za selektora Sergeja Barbareza na klupi „Zmajeva“.

Naša selekcija će igrati najjaču ligu UEFA-inog takmičenja, a osim Nizozemske, odmjerit će snage s reprezentacijama Mađarske i Njemačke. No, prepreka po prepreka. Prva je Filips Arena u Ajndhovenu gdje će Nizozemska ugostiti Bosnu i Hercegovinu.

Dva bitna igrača

Nažalost, baš kao ni u junskim utakmicama protiv Engleske i Italije, ni sada nismo mogli proći bez problema. Selektor Barbarez je na konferenciji za medije uoči utakmice otkrio da su kamp reprezentacije zbog povreda napustili Sead Kolašinac i Anel Ahmedhodžić.

– S Kolašincem smo sve pokušali, ali ne ide zbog povrede. Od sinoć (op.a. petak) smo ostali i bez Ahmehodžića. Njegova želja je bila da se vrati kući. Imao je povredu koja i nije bila nešto toliko, ali on se nije osjećao dobro i vratio se. Vjerujemo mu – izjavio je Barbarez.

Barbarez nije želio olakšati posao kolegi Ronaldu Kumanu (Koeman) i otkriti početni sastav za večerašnju utakmicu.

– Pokušat će nas sigurno iznenaditi, ali dobro smo pripremljeni nakon njihovih utakmica na Euru i imamo plan. Imamo ideju kako im se suprotstaviti – rekao je on.

Nova generacija

Osim Barbareza, utakmicu je najavio i kapiten „Zmajeva“ Edin Džeko koji je optimističan zbog onoga što je vidio na treninzima.

– Ako bude kao na treninzima ovih nekoliko dana, onda će biti dobro. Šta reći o Nizozemcima? Igrali su polufinale Evropskog prvenstva, svake godine izbacuju toliko mladih igrača i što se tiče njih, većinu znamo, imaju veliki kvalitet, a mi imamo novu generaciju. Momci su pokazali kvalitet i ono što sam ja mogao vidjeti na treninzima, mislim da će sve ići bolje i bolje – naveo je Džeko.

Edin je rekao kako se ne želi vraćati u neka prošla vremena, te da trebamo gledati isključivo sadašnjost i budućnost.

– Nekako smo mi uvijek očekivali previše pa i kad dobiješ nešto dobro – ne valja. Bilo je i prije dosta dobrih rezultata, ali ovo je neki novi ciklus i neka nova raja. Cilj treba da bude da damo maksimum i da napredujemo. Nismo favoriti ovdje, ali ne pobjeđuju uvijek favoriti. Ekipa će dati maksimum i u to sam siguran – poručio je Džeko.

Utakmica Nizozemska – Bosna i Hercegovina u 1. kolu Lige nacija igra se večeras s početkom od 20.45 sati.

Kako bez Seje i Anela

Da nisu povrijeđeni, Kolašinac i Ahmedhodžić bi vjerovatno bili u početnom sastavu „Zmajeva“ za duel s Nizozemskom. Selektor sada ima dvije opcije, postaviti tim s dva stopera, vjerovatno Barišićem i Hadžikadunićem ili da im doda i Bičakčića.

Mogući sastav: Vasilj, Gazibegović, Bičakčić, Barišić, Hadžikadunić, Dedić, Gigović, Šarić, Hajradinović, Demirović i Džeko.

Izvor: Avaz

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Čelnici KS BiH se zahvalili premijeru te predsjedavajućem i dopredsjedavajućem Skupštine ZDK za pokroviteljstvo priprema mladih košarkaša u Zenici

Generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Dževad Alihodžić, direktorica ženskih...

Premijer Pivić i ministar Mušija ugostili mastera Edina Kajevića nakon prijema u Kuću slavnih takekwondoa

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić i ministar za obrazovanje,...

Streljački klub Tešanj uspješan na 15. međunarodnom turniru Visoko 2024

Ljetna pauza za članove Streljačkog kluba Tešanj završena je...

Prva liga FBiH: Na četiri duela postignuto 17 golova, gosti imali više razloga za slavlje

Odigrana su preostala četiri susreta prvog kola Prve lige...