Druga debata kandidata u Tešnju: Infrastruktura, optužbe i nova pitanja

/

Na TV SMART-u u četvrtak je održana druga debata kandidata za načelničku poziciju u Tešnju, s temom “Jesmo li lokalna zajednica po mjeri naših stanovnika?”. Ova debata donijela je produbljene rasprave o infrastrukturnim pitanjima, poput kanalizacije, te otvorila nova pitanja, što je označilo pomak u odnosu na prvu debatu.

Adnan Lihić – kandidat NAPRIJED

Adnan Lihić, kandidat stranke NAPRIJED, ponovno je kritizirao rad aktuelnog načelnika Suada Huskića, nastavljajući svoj energični i direktni stil iz prve debate. Iako je njegova kritika bila jasnija, Lihić se nije dovoljno fokusirao na iznošenje svog plana i programa, što je uticalo na percepciju njegove argumentacije.

Lihić je pitanjem koje je postavio preko voditelja Huskiću: “gdje završava otpadna voda, fekalna i sve što je priključeno na kanalizaciju, gdje se završava i gdje ispušta i kakav je uticaj na okoliš i našu sredinu” je možda ostavio i najjači utisak u ove dvije debate, jer je
zapravo znajući odgovor pogodio srž.
Govorio je Lihić i o tome da je jedna zdravstvena ustanova u minusu milion maraka.
Međutim, kada je krenuo sa nazovimo tako “niskim udarcima” tj. pitanjima prema Suadu Huskiću oko starih i novih krivičnih prijava dobio je bokserskim riječnikom rečeno “nokaut” od Huskića koji mu je spočitao da bi svako trebao od svoje porodice krenuti kada se priča o krivičnim prijavama. Time je Huskić neutralisao Lihićev pokušaj napada. Jasno je svima bila da “afera diploma” Lihiću nimalo ne ide u prilog i da radi protiv njega.

Suad Huskić – kandidat SDA

Suad Huskić, aktuelni načelnik, je počeo kao i u prvoj debati, smireno, polako, jasno i precizno iznoseći precizne podatke o radu lokalne vlasti i time u većoj ili manjoj mjeri anulirajući direktna pitanja od protukandidata Lihića, ali ne i od Pašića. I zaista se činilo da
dominira debatom. Međutim, iako je uspio bokserskim riječnikom rečeno “nokautirati” Lihića, sa Danijelom Pašićem i njegovim načinom izlaganja i jasnih pitanja do kraja emisije nije se mogao nositi, nije imao najjasnije odgovore.
Emisija je krenula u drugom dijelu loše po njega jer se suočio i sa pitanjima voditelja, i sa pitanjima od dva druga protukandidata. Priznao je Huskić na pitanje Pašića da nije zadovoljan realizacijom oko npr.pitanja trotoara i stepenom ulaganja u magistralne ceste.

Danijel Pašić – kandidat SDP

Danijel Pašić, kandidat SDP-a, značajno je podigao svoj nastup u odnosu na prvu debatu. Korištenjem konflikta između Huskića i Lihića, uspio je skrenuti pažnju na sebe, fokusirajući se na pitanja infrastrukture i imenovanja u javnim ustanovama.

Pašić je istakao da Tešanj trenutno nije lokalna zajednica po mjeri stanovnika, te da je vodosnabdijevanje, zajedno s kanalizacijom, prioritet svih građana. Njegova obećanja o rješavanju “krupnih projekata” ostavila su dojam ozbiljnog i pripremljenog kandidata, koji se u ovoj debati uspio nametnuti kao najjači izazivač.

Ova druga debata kandidata pokazala je jasniju diferencijaciju među kandidatima, te postavila nove teme koje će zasigurno uticati na daljnji tok kampanje za načelničku poziciju u Tešnju.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Poziv na promjene: Glas za budućnost MZ Šije

U ovom ključnom trenutku za našu zajednicu, obraćam vam...

Tešanj: Predizborna kampanja sa nedostatkom kreativnosti i transparentnosti

Ušli smo u drugu polovinu predizborne kampanje za lokalne...

Prva debata kandidata za načelnika Tešnja: Pregled i analiza ključnih trenutaka

Na TV SMART-u održana je prva debata kandidata za...

Prvi komšija ili budući lider? Otkrijte ko je Adnan Spahić

Adnan Spahić, čovjek čije vrline, ustrajnosti, požrtvovanosti i srdačnosti...