Kesicu sode bikarbone uvijek nosite u torbi: Postoji više razloga za to

/

Primjena sode bikarbone je nevjerovatna. Njom čistimo kuću, koristimo je u kuhinji, pomaže kod zdravstvenih tegoba, ali i u kozmetičke svrhe. 

Evo zašto bi trebalo da sodu bikarbonu uvijek imate pri ruci.

Uklanjanje ivera iz kože

Pomiješajte pola kašičice sode bikarbone sa malo vode, dok ne dobijete gustu pastu. Dobijenu smjesu nanesite na povrijeđeno mjesto tako da u potpunosti prekrije iver. Preko paste zalijepite flaster i ostavite ga na koži 24 sata. Nakon tog vremena, iver bi već trebalo da bude toliko izvan kože, da se bez problema i bezbolno može ukloniti pincetom.

Opekotine od sunca

Kašičicu sode bikarbone pomiješajte sa šoljicom hladne vode. Potom, umočite čistu gazu i nanesite na kožu. Osjetit ćete olakšanje i osvježenje.

Oporavak za umorne noge

Kad je vašim nogama potrebno posebno osvježenje, umočite ih u mlaku kupku sa 2-3 kašičice sode bikarbone. Kasnije ih “počastite” pilingom od sode i meda.

Prirodni dezodorans

Ukoliko želite da izbjegnete aluminijum i parabene iz konvencionalnih dezodoransa, jednostavno pomiješajte prstohvat sode bikarbone sa vodom i nanesite ispod pazuha. Ili, potražite recept za prirodni dezodorans koji sadrži sodu, kokosovo ulje i eterična ulja. Ova kombinacija sastojaka onemogućuje razvoj bakterija i efikasno štiti od neprijatnih mirisa, prenosi Bosna Info.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Danas pretežno oblačno vrijeme, promjene vremena krajem vikenda

U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme, većinom sa...

Aerodrom Sarajevo gradi novi terminal u vrijednosti od 200 miliona KM

Aerodrom Sarajevo planira graditi novi terminal, a investicija je...

Raport razotkriva: Glumac Moamer Kasumović osuđen za bludničenje nad maloljetnikom. Dobio godinu zatvora koju je otkupio

Nakon predstave Beogradskog narodnog pozorišta "Tiho, tiše", koja je...

Doboj Jug među najrazvijenijim općinama u FBiH

Najrazvijenija općina u Federaciji BiH je Centar Sarajevo, a najnerazvijenija...