Savjet: Sprječavanje prskanja prilikom prženja

/

Na društvenim mrežama često nailazimo na trikove koji nam mogu olakšati život.

Jedan od njih odnosi se na sprječavanje prskanja prilikom prženja, a pratitelji koji su isprobali ovaj trik kažu da ih je spasio.

Vjerovatno se i vama dogodilo da ste zaboravili osušiti meso prije prženja u ulju pa je ono počelo prskati na sve strane stvarajući neugodne opekline po prstima, licu, prsima…

Na kraj ovome problemu stala je influencerica Mirjana Ljiljak objavivši trik koji joj je pokazala jedna baka.

Prženje na ulju: Kako znati kad se stvaraju kancerogena jedinjenja

Trik kaže da, prilikom prskanja ulja, u tavu trebamo ubaciti komadić korice kruha. Ulje će se odmah smiriti, a vi ćete moći prženje nastaviti bez ikakvih problema.

spot_img

Povezani postovi

Užitak za cijelu porodicu: Savršen recept za domaći pileći paprikaš

Sastojci koje možete pronaći na svakoj pijaci ili u...

Kraljevska poslastica od jednostavnih sastojaka: Recept za kremastu medenu tortu

Medena torta ili ruski medovik je recept star preko...

Da li posuda sa solju može spriječiti kondenz? Evo šta uraditi umjesto toga

U domu, sučeljavanje s kondenzacijom može biti izazov, ali...

Mušmule: Zaboravljeno voće koje ima neprocjenjiva nutritivna svojstva

Mušmula je neobično voće, karakterističnog ukusa i specifične teksture,...