U narednim danima porast temperatura

/

Danas će naoblačenje sa juga u Bosni i Hercegovini usloviti kišu. Većina padavina je na području Hercegovine i jugozapada Bosne.

U većem dijelu Bosne slabija kiša u drugoj polovini dana. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 16°C. U Sarajevu oblačno. U drugoj polovini dana povremeno može pasti malo kiše. Najviša dnevna temperatura zraka oko 11°C.

Sutra, pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Više padavina se očekuje u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 12, a najviša dnevna od 11 do 17, u Hercegovini i na sjeveroistoku Bosne do 21 stupanj.

U subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U južnim, jugozapadnim i sjevernim područjima i sa slabom kišom. Jutarnja temperatura od 5 do 11, na jugu do 15, a najviša dnevna od 13 do 18, u Hercegovini i na sjeveru Bosne do 22 stupnja.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, kiša se očekuje u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni. U večernjim satima padavine se očekuju u ostatku zemlje. Jutarnja temperatura od 7 do 14, na jugu do 17, a najviša dnevna od 14 do 20, u Hercegovini i na sjeveru Bosne do 23 stupnja, saopćeno je iz FHMZ.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Pacijenti opet bez terapije jer nema citostatika, evo šta kažu oni koji ih nabavljaju i plaćaju

Iz Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i...

CIK, pored 7,4 miliona KM, traži još para za izbore

Centralna izborna komisija BiH (CIK) pisaće Ministarstvu finansija i...

Uključena i BiH: U 12 call centara razbijena kriminalna mreža koja se bavila prevarama

U akciji "Pandora", koju je podržao Europol, krajem aprila...

Građani BiH bi do kraja godine mogli imati digitalni novčanik: Znate li šta on podrazumijeva?

Direktor Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka...