Zavidovići: Uplaćena novčana sredstva Ministarstva za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona

/

Ministarstvo za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona je uplatilo sredstva demobilisanim braniocima sa područja Grada Zavidovići po osnovu troškova liječenja i nabavke lijekova za potrebe branilaca i članova njihovih porodica.

Gradonačelnik Grada Zavidovići, 08.08.2022. godine, prema Odluci Ministarstva za boračka pitanja odobrio je sredstva, dodijeljena iz Budžeta Zeničko-dobojskog kantona, na ime novčane pomoći za liječenje i nabavku lijekova pripadnika ove populacije u iznosu od 14.400,00 KM za 39 korisnika.

Gradonačelnik doc. dr. Hašim Mujanović navodi da je položaj branilačke populacije prioritetan zadatak svih nivoa vlasti te se nada da će Ministarstvo u čijoj je posebnoj nadležnosti boračka populacija i dalje težiti da svojim aktivnostima realizuje obaveze kojima će poboljšati zdravstveno, socijalno i ekonomsko stanje branilačke populacije Grada Zavidovići.

PREUZIMANJE

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Stariji sugrađani u fokusu: Odjeci Inicijative za kvalitetniji život u Tešnju

Na temelju istraživačkog teksta o potrebama penzionera, kojeg je...

Mješovita srednja škola Tešanj prva na Kantonalnom takmičenju iz informatike

Učenici MSŠ iz Tešnja učestovali su na Kantonalnom takmičenju...

Firma H&HMT Tešanj prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji projekta Mješovite srednje škole Tešanj " Jedan...

Historijski uspjeh dječaka iz NK TOŠK-a na Međunarodnom turniru Čin Čin

Protekla tri dana selekcija 2016, Omladinskog pogona NK TOŠK...