Karate klub Tešanj osvojio drugo mjesto na 22. Doboj open 2022.

/

Tokom proteklog vikenda održan je 22 međunarodni karate turnir pod nazivom “Doboj Open 2022”.

Turnir je održan u O.Š.Radoje Domanović – Osječani na pet borilišta, a organizator turnira je karate klub Sloga iz Doboja. Na turniru su učestvovali takmičari 53 kluba iz 4 zemlje: Austrije, Slovenije, Srbije i naše zemlje.  Ukupno je nastupilo 664 takmičara.

Za tešanjski karate klub je nastupilo 15 takmičara i oni su osvojili ukupno 29 medalja, a od toga je 15 zlatnih, 9 srebrenih i 5 bronzanih medalja.

Sa posljednjim rezultatima, takmičari karate kluba Tešanj dospjeli su na 2. mjesto u generalnom plasmanu klubova sa osvojenim peharom.

Zlatne medalje su osvojili: Rizvanović Sunija (3 medalje), Turkeš Amra (3 medalje), Žižo Sejfo (3 medalje), Šišić Emrah (2 medalje), Ganjgo Harun, Žižo Selmin, Delić Ilhana i Rizvanović Nejla.

Srebrene medalje su osvojili: Arnautović Nadia, Šišić Emrah, Žižo Selmin, Haušić Samed, Hodžić Omer, Bošnjak Merima, Delić Ajnela, Ramić Ajla, Delić Ilhana.

Rizvanović Nejla (2 medalje), Ramić Ajla, Hodžić Omer i Ganjgo Harun osvojili su tokom takmičenja bronzane medalje.

“Naši najuspješniji takmičari na turniru sa po 3 osvojena zlata su djevojčice Rizvanović Sunija i Turkeš Amra, a od dječaka je Žižo Sejfo sa 3 osvojena zlata. Ovim ujedno čestitamo svim našim takmičarima na današnjem fenomenalnom nastupu i 2. mjestu u generalnom plasmanu po završetku turnira .” – navode iz karate kluba Tešanj.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Odličan uspjeh takmičara Taekwondo akademije Tešanj-Šije

Takmičari Taekwondo akademije Tešanj-Šije su učestvovali na Federalnom prvenstvu...

13 medalja za takmičare Karate kluba Tešanj

Treće kolo Kantonalne lige u karateu se održalo u...

Odličan uspjeh Karate kluba Tešanj na memorijalnom karate turniru “Ahmed Pezer” u Vitezu

Takmičari iz Karate kluba Tešanj postigli su impresivan uspjeh...

GALEB OPEN: BiH najbolja ekipno, bronza za Nihadu Hodžić iz Tešnja

Juniorski nacionalni tim Bosne i Hercegovine, u konkurenciji 190...