Još danas sunčano vrijeme, već od sutra naoblačenje i padavine

/

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Prije podne lokalno po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje do 13 stupnjeva.

Sutra se prognozira jače naoblačenje koje bi u drugoj polovini dana u nizinama uslovilo kišu, a u višim područjima snijeg. U noći na petak i u nizinama bi kiša prešla u slab snijeg. Vjetar slab, prije podne južnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar postepeno mijenja
smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, na jugu zemlje do 10°C.

U petak, u Bosni i Hercegovini prije podne pretežno oblačno. U jutarnjim satima slabije padavine. U drugom dijelu dana smanjenje oblačnosti. Novo naoblačenje sa sjevera se očekuje u noći na subotu. Vjetar većinom slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 9°C.

Redakcija/zosradio.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Posljedice suše odražavaju se na cijene hrane: Čekaju li nas nova poskupljenja

Katastrofalna suša ovog ljeta izazvala je velike štete na...

Kiša u većem dijelu BiH

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno...

Keks i čokolada kao luksuz: Ko će sebi priuštiti čokoladu po cijeni od 10 KM?

Dugotrajan rast troškova, ponajviše sirovina, natjerao je preduzeća iz...

Visoke školarine u BiH: Roditelji uzimaju kredite za obrazovanje svoje djece

Visoke cijene studija, skup podstanarski život i često neuvjetni...