Da li je Kim Jong Un mrtav? Vođu Sjeverne Koreje niko nije vidio sedmicama

/

Šta se desilo sa vođom Sjeverne Koreje je pitanje koje svi postavljaju. Odsustvo Kim Jong Una sa važnih sastanaka je podgrejalo spekulacije o njegovim zdravstvenim problemima.

Lider Sjeverne Koreje Kim Jong Un čitave tri sedmice nije viđen u javnosti i nije bio prisutan na jednom važnom državnom skupu, zbog čega su se javile glasine da je bolestan – što su danas potvrdili i državni mediji.

 

Kako piše američki CNN, Kim je bio odsutan sa sjednice Vrhovne narodne Skupštine, sjevernokorejskog parlamenta na koji dolaze zvaničnici Komunističke partije, vojske i raznih nacionalnih organizacija. Među državnim rukovodiocima koji su sjedeli na bini, jedno mjesto je upadljivo bilo prazno.

 

Kako danas piše China daily, sjevernokorejski mediji su potvrdili da je Kim bolestan, pa su ponovo prikazali jedan raniji snimak sa vođom koji hramlje.

 

– Maršal naš, uprkos bolesti, nastavlja pun žara da prati stazu vođenja naroda – rečeno je stanovnicima Sjeverne Koreje u TV prilogu koji se bavio vođinim zdravljem a prikazan je 25. septembra.

 

Time je, piše China daily, potvrđeno da je Kim bolestan, ali bojazni nisu uklonjene. Raniji medijski izveštaji su sugerisali da je Kimovo zdravlje možda izloženo ozbiljnoj opasnosti zbog gojaznosti i da mladi vođa previše jede ementaler, švajcarski sir.

 

Prema navodima agencije Itar-Tasa, video sa bolešljivim vođom kao da potiče sa istog događaja koji je javnosti prikazan u julu ove godine, a to je bila Kimova posjeta Palati sunca. Posljednji televizijski snimak sa Kimom bio je prikazan 3. septembra, i on je tada prikazan kako prisustvuje nekom koncertu u pratnji svoje žene.

 

U međuvremenu, na televiziji nije bilo riječi o njegovim posetama fabrikama, zemljoradničkim gazdinstvima i vojnim jedinicama, a takvi materijali su, kako piše britanski Telegraf, prikazivani desetine puta mjesečno.

 

Ni zvanična sjevernokorejska gencija KCNA se ne oglašava, piše China Daily.

(depo.ba)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Oluja Boris u Europi: Zašto je postala katastrofa epskih razmjera?

Oluja Boris već je donijela ekstremne količine kiše širom...

Sve teža situacija sa poplavama u Europi: Proglašeno stanje prirodne katastrofe u Poljskoj

Gradonačelnik Lądek-Zdrója Tomasz Nowicki je već u subotu, 14....

Kako će se od novembra ulaziti u EU: Uzimanje otisaka i fotografiranje lica

Pregled pasoša, uzimanje otisaka najmanje četiri prsta i fotografiranje,...

Izbio veliki požar u Sutomoru

Vatrena stihija koja se pola sata nakon ponoći razbuktala...