Optimizam u redovima Mladosti

/

U okviru jedanaestog kola druge lige-centar, na stadionu Mladosti u Doboju kod Kaknja, igra se derbi meč ovog kola, a po mnogim nogometnim stručnjacima, i derbi jesenjeg dijela prvenstva.

Naime, ekipa Mladosti iz Župče, koja će biti „domaćin“ u ovom susretu ugostiće sjajnu ekipu, lidera na tablici, tim TOŠK-a iz Tešnja. Pred ovaj veoma važan meč za oba rivala raspoloženje u ekipi  župčanskih „paunova“ je na visokom nivou. Svi igrači su  spremni ,motivisani, “napaljeni“ da baš protiv najboljeg tima lige pokažu svoje umijeće, iskažu kvalitet, borbenost, požrtvovanje…Svi u ekipi Mladosti počev od kapitena Selimovića, pa do trenera Muhameda Kulića, svjesni su da je TOŠK ekipa koja u svojim redovima ima par sjajnih igrača kao što su: Nuhanović, Suljić, Bašić, Mujkanović, Hadžić…i koji mogu savladati svakog rivala, bez obzira gdje se meč igra. No, u ekipi Mladosti znaju da i oni  vrijede, da znaju, mogu a i hoće odigrati ovaj derbi za svoje vjerne navijače i svoj klub. Znaju da ih čeka „raspucani“ rival koji je do sada  tresao protivničku mrežu čak 34 puta, a da su primili samo 5 golova, a što dovoljno govori o snazi gostiju.

Bez obzira na sav respekt i poštovanje prema rivalu, šef stručnog štaba Mladosti, iskusni Muhamed Kulić, pred derbi nam je rekao:

– Biće ovo istinski nogometni spektakl a u kome će najviše profitirati navijači oba rivala. Znamo da nas čeka izuzetno težak meč, kvalitetan rival i nema sumnje da će moj kolega  Vahidin Imamović, sve učiniti da pronađe pobjedničku formulu i pokuša nas savladati. Ali ja vjerujem da moji momci imaju i znanje i volju da sutra, tokom svih 90 minuta „paklenog“ meča odigraju meč za „dušu i sjećanje“ i savladaju super jakog TOŠK-a. Biće ovo borba za svaku loptu, svaki pedalj terena…i samo takvim pristupom, svakog igrača koji bude na travnjaku, možemo doći do vrlo važne pobjede za našu ekipu.

Sastav Mladosti

Selimović, Okanović, Halilović, Imamović, Hajro Velić, Alihodžić, Ćosić, Ratkoceri, Hodžić /Salčinović, Hasanspahić, Budić.

Piše: Rešad MAMELA

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Odličan uspjeh takmičara Taekwondo akademije Tešanj-Šije

Takmičari Taekwondo akademije Tešanj-Šije su učestvovali na Federalnom prvenstvu...

13 medalja za takmičare Karate kluba Tešanj

Treće kolo Kantonalne lige u karateu se održalo u...

Odličan uspjeh Karate kluba Tešanj na memorijalnom karate turniru “Ahmed Pezer” u Vitezu

Takmičari iz Karate kluba Tešanj postigli su impresivan uspjeh...

GALEB OPEN: BiH najbolja ekipno, bronza za Nihadu Hodžić iz Tešnja

Juniorski nacionalni tim Bosne i Hercegovine, u konkurenciji 190...