„Romantičari“ sa Drine uvjereni u pobjedu

/

Čakar:“Poginućemo“ za pobjedu protiv Goška.

Navijači najavljuju – bićemo 12 igrač na terenu

Iako niko u taboru „romantičara“ sa Drine ni u snu nije očekivao da će ekipa Goražda u dva zadnja kola ostati bez ijednog boda, to se ipak desilo i ekipu pomaklo sa liderske pozicije. Sada je tim Goražda na drugoj poziciji, sa bodom manje od trenutno vodečeg Radničkog, ali već u subotu to bi se moglo promijeniti u korist „romantičara“ sa Drine.

Naime, u okviru 12 kola u goraždanskom nogometnom „hramu“ gostuje čvrsta momčad Goška iz Gabele, koji takođe snije premijer ligaške snove. Poslije neugodnih poraza, moral i samopouzdanje u ekipi Goražda nije poljuljano, igrači su svjesni da se nogomet sastoji i od pobjeda, ali i od poraza, i svi su maksimalno ozbiljno okrenuti ovom, za oba rivala, veoma bitnom meču.

Stručni štab je sa igračima analizirao prethodne mečeve, ukazao na propušteno u igri i zalaganju, ali takođe svi zajedno su i proučili igru svog narednog rivala. Svi igrači su svjesni da im u goste dolazi jak rival, koji u svojim redovima ima par premijerligaških igrača, da su veoma nezgodni ako im se dozvoli da nametnu svoj stil igre, i stoga je ekipa u stanju pune „pripravnosti“.Bez obzira koji igrač nastupi, svi oni su svjesni da će morati odigrati mnogo bolje i kvalitetnije nego u mečevima protiv Budućnosti i Čapljine.

Kvaliteta protivnika, ali i značaja ove utakmice, su itekako svjesni i „vatreni“ navijači domaćeg kluba koji jednoglasno najavljuju:

Od prvog minuta bodrićemo naše ljubimce i biti njihov dvanesti igrač na travnjaku, a od igrača tražimo da odigraju najbolje što mogu, i da kraj meča svi zajedno dočekamo  uzdignutih ruku…Mnogi igrači su svjesni da je ovo „kvalifikacioni“ meč za njihov tim, kada je u pitanju trka za jesenju šampionsku titulu.

U ime svojih saigrača Samir Čakar nam je rekao sljedeće:

– Sigurno da su nas dva neočekivana poraza „uzdrmala“, ali  mi tek sada želimo, hoćemo i moramo da pokažemo da doista vrijedimo i da imamo ekipu za jesenju titulu. U ovom  trenutku nije nam mogao doći nezgodniji i opasniji rival, nego što je tim Goška, koji takođe
gaju ambicije za povratak u Premijer ligu. Ali uz sav respekt i dužno poštovanje prema našem odličnom rivalu mi  u ovaj susret ulazimo samo sa jednom željom i ciljem-ako bude potrebno i „poginućemo“ da u jednoj i fer sportskoj igri ostvarimo veoma važnu pobjedu za našu ekipu. Znamo da u ekipi iz Gabele igraju jako dobri igrači kao što  su: Mornar, Jelavić, Bošnjak, Rozić, Dodig…ali i naš tim je sastavljen od vrsnih znalaca kao što su: Adžem, Drljević, Pirić, Sarvan, Ramović, Jogunčić, Nikolić…i uz pomoć naših vjernih navijača slavićemo i naš konto uvećati za nova tri boda, a koja nas ostavljaju u najužoj konkurenciji za naslov jesenjeg šampiona.

Rešad MAMELA /zosradio.ba

Povezani postovi

Pet medalja za takmičare KBS ARENA Tešanj

Takmičari  KBS Arena Tešanj sudjelovali su na 1. kolu...

KK Gradina Tešanj domaćini završnog turnira Final Four za ulazak u A1 Ligu BiH

Nakon pobjede u Zenici u posljednjem kolu rezultatom 76:83,...

Veliki uspjeh za FT Tešanj u play-offu za Premijer futsal ligu BiH

U uzbudljivoj utakmici play-offa za prvaka, FT Tešanj je...

Takmičari Taekwondo Akademija Tešanj-Šije uspješni na Državnom prvenstvu

Takmičar Taekwondo Akademija Tešanj-Šije su nastupali u Sarajevu, u dvorani...