UEFA odlučila: Srbiji pobjeda sa 3:0 uz oduzimanje tri boda!

/

UEFA je odlučila da poslije prekida kvalifikacione utakmice za plasman na EURO2016 između Srbije i Albanije kaznila srpsku reprezentaciju oduzimanjem tri boda, iako je meč registrovan službenim rezultatom 3:0 u korist Srbije.

Fudbalski savez Srbije saopštio je da su kazne UEFA sledeće:

  1. Utakmica Srbija – Albanija je registrovana službenim rezultatom 3:0 u korist Srbije.
  2. Fudbalskom savezu Srbije, odnosno “A” reprezentaciji Srbije, oduzimaju se tri boda u kvalifikacionom takmičenju za 15. Prvenstvo Evrope koje će 2016. godine biti održano u Francuskoj.
  3. Fudbalskom savezu Srbije se određuje kazna igranja dvije naredne utakmice kao domaćin u Grupi I kvalifikacija za Prvenstvo Evrope 2016. bez prisustva publike.
  4. Fudbalski savez Srbije se kažnjava sa 100.000 evra.
  5. Fudbalski savez Albanije se kažnjava sa 100.000 evra.

“Pisano obrazloženje donesenih odluka Kontrolne i disciplinske komisije UEFA biće dostavljeno FS Srbije u narednih pet dana, pa ćemo tada znati na osnovu kojih činjenica su izrečene pomenute kazne. Od dana prijema kompletno obrazloženih odluka, obe strane će imati rok od tri dana da najave žalbu Komisiji za žalbe UEFA. Poslije podnošenja najave žalbe, obje strane će imati rok od pet dana da iste dostave nadležnom organu UEFA”, saopštio je FSS aprenosi Blic.

Povodom odluke UEFA, u petak u 13 časova će biti održana vanredna sjednica Odbora za hitna pitanja FSS-a, poslije kog će se u saopštenju za javnost iznjeti reakcije na saopštene odluke i usaglašene stavove po svim pitanjima.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Edin Džeko otkrio dokad planira igrati za reprezentaciju BiH

Uoči prijateljskog susreta između Engleske i Bosne i Hercegovine,...

U subotu II kolo IDPA lige BiH: Učestvuju i takmičari ZIGANE Tešanj

U subotu 25.05.2024. godine održat će se II kolo...

Nadina ima poruku za mlade: Zdrave navike nećete steći u kafanama i nargila barovima

Nadina Mehmedović (19) iz Tešnja velika je nada bh....

Tešanj: Emrah Šišić i Lejla Unkić ponovo okićeni medaljama

Na 23. Međunarodnom karate turniru "Novi Grad 2024" održanom...