Bratična u Ministarstvu, kćerka u Nadzornom odboru…

Datum:

Fehim Bekan, sekretar Ministarstva za rad i socijalnu politiku Federacije BiH, čini se, skrbi za svoje. Naime, predsjednica Nadzornog odbora Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Drin je Elma Kamerić, njegova kćerka, inače uposlenica federalnog Zavoda za zapošljavanje.


U Nadzorni odbor Zavoda za vaspitanje muške djece i omladine Sarajevo imenovana je Samira Zeba, kćer Bekanovog brata, a Indira Dujmović, druga kćerka njegovog brata radi u Ministarstvu za rad i socijalnu politiku.

– Dakle, u pravu ste! Radi se o mojoj i kćerkama moga brata. No, nisu na tim radnim mjestima zato što su moja familija, nego su se zaposlile preko konkursa, pokazale najbolje rezultate. Moja kćerka Elma je certifikovani računovođa i certifikovana je za rad u nadzornim odborima, Samra, kćer moga brata, također. Prijavile su se na konkurs, bile najbolje. Napokon, nisam ja taj koji određuje i postavlja ljude u nadzorne i upravne odbore, nego Vlada FBiH. Nema to nikakve veze sa mnom, tim prije što zavodi u kojima one rade nisu pod nadzorom Ministarstva. Indira je u Ministarstvu od 1994. i radi kao referent, objasnio je sekretar.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

Povezani postovi
Related

Danas oblačno sa kišom

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje oblačno vrijeme sa...

Završen sastanak Osmorke i HDZ-a: Krišto predsjedavajuća Vijeća ministara BiH, Nikšić premijer Vlade FBiH

U Konjicu je danas okončan sastanak Osmorke i HDZ-a BiH....

Lopovi opuhali trgovinu: Odnijeli hranu, cigarete, alkohol i novac

Policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo jučer je prijavljeno da...