Nova trica „kraljeva“ iz Jajca

/

U okviru dvanaestog kola prve nogometne lige Federacije BiH, na stadionu „Mračaj“ pred nešto više od četiristo svojih vjernih navijača, ekipa Metalleghe dočekala je Podgrmeč.

Bio je ovo vrlo značajan meč za „kraljeve“ iz Jajca u njihovoj trci ka jesenjem naslovu. Iako su prije susreta dolazile optimističke najave iz Sanskog Mosta da će gosti doći u Jajce po bod(ove), od tih najava i „prijetnji“ na terenu nije bilo ništa.

Cijeli tok meča puleni šefa Nermina Bašića držali su sve konce igre u svojim nogama, dominirali su svih devedeset minuta igre, stvarali prilike, a pored postignutog gola koji je postigao Kovač, već na otvaranju meča u 7 minuti, domaćini nisu iskoristili još pet stopostotnih prilika.

Naime, golman gostiju Abdihodžić bio je junak meča i na nevjerojatan način zaustavio je udarce Seferovića, Karadžuza, Musića, Marina, Sakana…kada su svi gledatelji na stadionu već vidjeli loptu u njegovoj mreži. Pored  sjajne igre koja krunisana pobjedom i novom tricom na kontu „kraljeva“, domaći igrači pokazali su kako se igra i bori za boje svog kluba i grada. Bili su u svakom trenutku, na svakom pedlju terena bolji, borbeniji, požrtvovaniji…i  svojim navijačima priredili su nove trenutke radosti, a oni su ih na kraju ispratili pravim ovacijama u svlačionicu.

Najbolji strijelac ekipe, sjajni Mirza Kovać o  ovom meču i novoj pobjedi, rekao je
sljedeće:

– Bio je ovo izuzetno važan meč za oba rivala, jer i gosti su bili došli sa željom da ostvare povoljan rezultat u ovom susretu, koji bi im dobro došao u borbi za bijeg iz donjeg dijela tablice. No, mi smo još jednom pokazali karakter, znanje, moć, borbenost…i nošeni podrškom vjernih navijača ostvarili smo veoma važnu pobjedu, u našoj trci za sami vrh ljestvice. Cijeli tok meča bili smo za klasu bolji, razigraniji, rastrčaniji i prava je šteta što ovaj meč nismo riješili sa bar 3,4 gola razlike u našu korist. Na terenu smo sproveli sve zamisli našeg šefa Bašića koji je sjajno postavio igru, u svakom trenutku svaki naš igrač je
znao koji je njegov zadatak i da u ekipi gostiju nije bilo sjajnog vratara Abdihođića naša pobjeda bila bi ubjedljiva. Ovaj trijumf otvara nam širom vrata, da u preostala 3 kola, ostvarimo povoljne rezultate i budemo u „igri“ čak i za šampionsku jesenju titulu.

Rešad MAMELA

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Bosna i Hercegovina će imati dvojicu sudija na Europskom prvenstvu

Bh. fudbalske sudije, Irfan Peljto i Senad Ibrišimbegović, bit...

Odličan uspjeh takmičara Taekwondo akademije Tešanj-Šije

Takmičari Taekwondo akademije Tešanj-Šije su učestvovali na Federalnom prvenstvu...

13 medalja za takmičare Karate kluba Tešanj

Treće kolo Kantonalne lige u karateu se održalo u...

Odličan uspjeh Karate kluba Tešanj na memorijalnom karate turniru “Ahmed Pezer” u Vitezu

Takmičari iz Karate kluba Tešanj postigli su impresivan uspjeh...