Ljekari i policija plakali: Šestomjesečna beba silovana i pretučena, lomljene joj kosti

/

Ljekari, policija i socijalni radnici plakali su kada su konstatovali da beba ima prelom desne ruke i da je koljeno lijeve noge isčašeno. Svuda po glavi, licu, vratu i tijelu bili su krvni podlivi i hematomi, kao i hematomi i podlivi na preponama mališana


Šestomjesečna muška beba iz Slatine kod Jagodine primljena je u petak u jagodinsku bolnicu sa znacima lomljenja kostiju, prebijanja i seksualnog zlostavljanja, piše Blic.rs.

Ljekari, policija i socijalni radnici plakali su kada su konstatovali da beba ima prelom desne ruke i da je koljeno lijeve noge isčašeno. Svuda po glavi, licu, vratu i tijelu bili su krvni podlivi i hematomi, kao i hematomi i podlivi na preponama mališana, što može da govori o nekoj vrsti seksulanog zlostavljanja.

 

Majka (17) i otac (47) su se branili riječima da je beba sama pala i tako povrijedila ruku i tijelo.

 

– Dijete je pretučeno, prebijano i lomljeno po cijelom tijelu. Sumnja se da je majka zlostavljala bebu, jer je ljekarima pričala da ga je tukla kada plače. Beba i majka smješteni su u bolnicu, ali dijete je odvojeno od majke u drugu prostoriju. Ljekari, socijalni radnici i policija su plakali i povraćali kada su slušali majčine izgovore, a šokirala ih je i uznemirala njena ravnodušnost prema djetetu i odsustvo emocija – priča izvor Blica.

 

Prije dva mjeseca beba je bila u bolnici zbog preloma butne kosti. Baš to je bilo sumnjivo ljekarima i ukazivalo na zlostavljanje, jer se roditelji uzastopno pojavljuju sa sličnim provredama bebe. Postoji sumnja da je bebin život ugrožen i da su nebrigom nanijete povrede.

 

– Majka je bila pod starateljstvom Centra za socijalni rad u Varvarinu. Oni su dali saglasnost za brak, iako je maloljetna. Majka je sniženeog intelektualnog i psihološkog kapaciteta, odnosno nema roditeljske potencijale da brine o djetetu. Zbog toga su bebi dovedeni život i bezbjednost u opasnost – priča izvor Blica i dodaje da postoje samo dvije mogućnosti: ako nije bilo zlostavljanja, da se nađe staralac majci i djetetu u okviru porodice, a druga je da dijete bude oduzeto porodici.

 

Policija radi na utvrđivanju okolnosti pod kojima je beba zadobila povrede i o tom događaju je obavijestila Više tužilaštvo u Jagodini i Centar za socijalni rad.

 

(Blic.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa/Foto: Ilustracija)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Pogledajte kako se Zagrepčaninu za nekoliko sekundi zapalio električni romobil (VIDEO)

Na društvenim mrežama pojavio se snimak sa jednog parkinga,...

Emotivna objava Usame Zukorlića: Otkrio gdje je umrla njegova majka

Usame Zukorlić na svom zvaničnom Facebook profilu objavio je emotivnu...

Otvorena birališta u Hrvatskoj: 3,7 miliona osoba ima pravo glasa na izborima za novi saziv sabora

Danas se održavaju parlamentarni izbori za 11. saziv Hrvatskog...

Tijelo Danke Ilić još nije pronađeno, osumnjičeni skrivanjem onemogućavaju dugu zatvorsku kaznu?

Osumnjičeni je priznao da je navodno autom udario Danku,...