Ljekari i policija plakali: Šestomjesečna beba silovana i pretučena, lomljene joj kosti

Datum:

Ljekari, policija i socijalni radnici plakali su kada su konstatovali da beba ima prelom desne ruke i da je koljeno lijeve noge isčašeno. Svuda po glavi, licu, vratu i tijelu bili su krvni podlivi i hematomi, kao i hematomi i podlivi na preponama mališana


Šestomjesečna muška beba iz Slatine kod Jagodine primljena je u petak u jagodinsku bolnicu sa znacima lomljenja kostiju, prebijanja i seksualnog zlostavljanja, piše Blic.rs.

Ljekari, policija i socijalni radnici plakali su kada su konstatovali da beba ima prelom desne ruke i da je koljeno lijeve noge isčašeno. Svuda po glavi, licu, vratu i tijelu bili su krvni podlivi i hematomi, kao i hematomi i podlivi na preponama mališana, što može da govori o nekoj vrsti seksulanog zlostavljanja.

 

Majka (17) i otac (47) su se branili riječima da je beba sama pala i tako povrijedila ruku i tijelo.

 

– Dijete je pretučeno, prebijano i lomljeno po cijelom tijelu. Sumnja se da je majka zlostavljala bebu, jer je ljekarima pričala da ga je tukla kada plače. Beba i majka smješteni su u bolnicu, ali dijete je odvojeno od majke u drugu prostoriju. Ljekari, socijalni radnici i policija su plakali i povraćali kada su slušali majčine izgovore, a šokirala ih je i uznemirala njena ravnodušnost prema djetetu i odsustvo emocija – priča izvor Blica.

 

Prije dva mjeseca beba je bila u bolnici zbog preloma butne kosti. Baš to je bilo sumnjivo ljekarima i ukazivalo na zlostavljanje, jer se roditelji uzastopno pojavljuju sa sličnim provredama bebe. Postoji sumnja da je bebin život ugrožen i da su nebrigom nanijete povrede.

 

– Majka je bila pod starateljstvom Centra za socijalni rad u Varvarinu. Oni su dali saglasnost za brak, iako je maloljetna. Majka je sniženeog intelektualnog i psihološkog kapaciteta, odnosno nema roditeljske potencijale da brine o djetetu. Zbog toga su bebi dovedeni život i bezbjednost u opasnost – priča izvor Blica i dodaje da postoje samo dvije mogućnosti: ako nije bilo zlostavljanja, da se nađe staralac majci i djetetu u okviru porodice, a druga je da dijete bude oduzeto porodici.

 

Policija radi na utvrđivanju okolnosti pod kojima je beba zadobila povrede i o tom događaju je obavijestila Više tužilaštvo u Jagodini i Centar za socijalni rad.

 

(Blic.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa/Foto: Ilustracija)

Povezani postovi
Related

Muž nokautirao zvaničnika HDZ-a nakon što mu je suprugu uhvatio za stražnjicu

Direktor Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom...

Nakon presude: Objavljeni detalji brutalnog ubistva pjevačice Marjanović

Zoran Marjanović, osuđen je juče na 40 godina zatvora...

Preminuo Malčanski berberin, doživotno osuđeni silovatelj

Jučer je u Kazneno-popravnom zavodu Požarevac preminuo Ninoslav Jovanović,...

Srbija pronašla put za izvoz u Rusiju, ide preko Turske

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Branislav Nedimović rekao...