Ljekari i policija plakali: Šestomjesečna beba silovana i pretučena, lomljene joj kosti

/

Ljekari, policija i socijalni radnici plakali su kada su konstatovali da beba ima prelom desne ruke i da je koljeno lijeve noge isčašeno. Svuda po glavi, licu, vratu i tijelu bili su krvni podlivi i hematomi, kao i hematomi i podlivi na preponama mališana


Šestomjesečna muška beba iz Slatine kod Jagodine primljena je u petak u jagodinsku bolnicu sa znacima lomljenja kostiju, prebijanja i seksualnog zlostavljanja, piše Blic.rs.

Ljekari, policija i socijalni radnici plakali su kada su konstatovali da beba ima prelom desne ruke i da je koljeno lijeve noge isčašeno. Svuda po glavi, licu, vratu i tijelu bili su krvni podlivi i hematomi, kao i hematomi i podlivi na preponama mališana, što može da govori o nekoj vrsti seksulanog zlostavljanja.

 

Majka (17) i otac (47) su se branili riječima da je beba sama pala i tako povrijedila ruku i tijelo.

 

– Dijete je pretučeno, prebijano i lomljeno po cijelom tijelu. Sumnja se da je majka zlostavljala bebu, jer je ljekarima pričala da ga je tukla kada plače. Beba i majka smješteni su u bolnicu, ali dijete je odvojeno od majke u drugu prostoriju. Ljekari, socijalni radnici i policija su plakali i povraćali kada su slušali majčine izgovore, a šokirala ih je i uznemirala njena ravnodušnost prema djetetu i odsustvo emocija – priča izvor Blica.

 

Prije dva mjeseca beba je bila u bolnici zbog preloma butne kosti. Baš to je bilo sumnjivo ljekarima i ukazivalo na zlostavljanje, jer se roditelji uzastopno pojavljuju sa sličnim provredama bebe. Postoji sumnja da je bebin život ugrožen i da su nebrigom nanijete povrede.

 

– Majka je bila pod starateljstvom Centra za socijalni rad u Varvarinu. Oni su dali saglasnost za brak, iako je maloljetna. Majka je sniženeog intelektualnog i psihološkog kapaciteta, odnosno nema roditeljske potencijale da brine o djetetu. Zbog toga su bebi dovedeni život i bezbjednost u opasnost – priča izvor Blica i dodaje da postoje samo dvije mogućnosti: ako nije bilo zlostavljanja, da se nađe staralac majci i djetetu u okviru porodice, a druga je da dijete bude oduzeto porodici.

 

Policija radi na utvrđivanju okolnosti pod kojima je beba zadobila povrede i o tom događaju je obavijestila Više tužilaštvo u Jagodini i Centar za socijalni rad.

 

(Blic.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa/Foto: Ilustracija)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Užas u Hrvatskoj: Petero ljudi ubijeno, pomahnitali muškarac je uhapšen

Kako javljaju hrvatski mediji, u Daruvaru je jutros pomahnitali...

Pogledajte kako se Zagrepčaninu za nekoliko sekundi zapalio električni romobil (VIDEO)

Na društvenim mrežama pojavio se snimak sa jednog parkinga,...

Emotivna objava Usame Zukorlića: Otkrio gdje je umrla njegova majka

Usame Zukorlić na svom zvaničnom Facebook profilu objavio je emotivnu...

Otvorena birališta u Hrvatskoj: 3,7 miliona osoba ima pravo glasa na izborima za novi saziv sabora

Danas se održavaju parlamentarni izbori za 11. saziv Hrvatskog...